palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

CNES ösztöndíjak az űrkutatási témában

cnes1Doktoranduszok és posztdoktorok álláslehetősége a Francia Űrügynökségnél. A pályázaton magyar jelentkezők is indulhatnak, akár három éves kutatásra is lehetőség nyílhat. A doktoranduszi lehetőségek az alábbi témák között oszlanak meg: (1) (tervező)mérnöki terület (orbitális rendszerek, űrbéli szállítási rendszerek) és (2) felhasználói oldallal kapcsolatos mérnöki területek (a világegyetem kutatása, Földdel mint bolygóval kapcsolatos kutatások, stb.).2010. március 31-i
beadási határidővel a CNES francia űrhivatal számos doktoranduszi és posztdoktori helyet hirdetett. A jelentkezés teljes folyamata elektronikus úton történik.

A doktoranduszi lehetőségek az alábbi témák között oszlanak meg:

  • (tervező)mérnöki terület (orbitális rendszerek, űrbéli szállítási rendszerek),
  • felhasználói oldallal kapcsolatos mérnöki területek (a világegyetem kutatása, Földdel mint bolygóval kapcsolatos kutatások, stb.)

A posztdoktori helyek mindegyike a szállító űrjárművekkel kapcsolatos. A doktoranduszi lehetőségek franciaországi laborokban folytatandó kutatómunkáról szólnak, míg a posztdoktori helyek általában a CNES laboratóriumaiban vagy egyes esetekben más francia laborokban végzendő munkát jelenthetnek. A meghirdetett lehetőségekre mindazon francia és külföldi diákok, frissen doktoráltak jelentkezését várják, akik érdeklődnek az űrtudományok iránt és rendelkeznek az adott pályázat beadásához szükséges iskolai végzettséggel.

A doktoranduszi szerződések egy évre szólnak, két alkalommal egy-egy évvel meghosszabbíthatók, első évben a javadalmazás bruttó 1767, a másodikban 1843, a harmadikban 1919 euró havonta. A posztdoktori szerződés egy évre szól, egy alkalommal újabb egy évvel meghosszabbítható, az ösztöndíj mértéke havi bruttó 2172 euró. Jelentkezés a közvetlenül a cikk végén található linkeken keresztül történhet.

Jelentkezés: 2010. január 14.–március 31.

Bővebb információ: http://www.cnes.fr

Letölthető dokumentumok
pályázati kiírás
Jelentkezési lap

Forrás: Magyar Űrkutatási Iroda