palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Irány Európa! Ösztöndíjak és pályázatok diákoknak, pedagógusoknak, iskoláknak

tempus pályázatokDiákoknak és tanároknak, valamint oktatási intézményeknek egyaránt kínál különböző pályázati lehetőségeket az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programja, amelynek hazai koordinátora, a Tempus Közalapítvány személyre szabott pályázati információkkal és tanácsadással vár minden érdeklődőt január 22-én és 23-án a 10. EDUCATIO Kiállításon.

A tanulmányoknak ma már fontos része lehet a nemzetközi tapasztalatszerzés. Egy-két szemeszter egy másik európai országban vagy egy külföldi szakmai gyakorlat segítheti a fiatalokat abban, hogy biztos nyelvtudást szerezzenek, gyarapítsák szakmai ismereteiket és megalapozzák későbbi karrierjüket, miközben új barátokat szereznek és nem utolsósorban világot látnak. Nem véletlen, hogy az Erasmus, a legnépszerűbb ösztöndíjprogram nemrég újabb rekordot döntött Magyarországon: tavaly 4000 hallgató külföldi tanulmányait vagy gyakorlatát támogatta. Érdemes tudni azt is, hogy az európai uniós programokban iskolai pályázatokon keresztül már a középiskolások számára is számos részvételi lehetőség adott, a gyerekek közös munkáján alapuló nemzetközi projektektől a szakmai gyakorlatokig.

Aki maga is belevágna egy ilyen európai kalandba, és szeretné megismerni a különböző pályázati lehetőségeket, feltétlenül keresse fel a Tempus Közalapítvány standját a pénteken nyitó EDUCATIO Kiállításon.

A rendezvényen pénteken kettőkor előadás is lesz a közoktatási intézmények által megpályázható tevékenységekről és a tanár-továbbképzési ösztöndíjakról. Az érdeklődők kipróbálhatják azt az igen népszerű módszertani adatbázist is, amely a külföldi tanulmányutakon részt vettek tapasztalatait, módszertani ötleteit, kreatív feladatait tartalmazza, gyakorlati segítséget nyújtva a tanórai munka megtervezéséhez, frissítéséhez minden pedagógus számára.

További információ: www.tka.hu

Dányi Andrea
sajtóreferens
TEMPUS Közalapítvány
Budapest, IX., Lónyay u. 31.
Tel: 237-1300/124-es mellék
andrea.danyi@tpf.hu
www.tka.hu