palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ColourSchool – ingyenes beavató program középiskoláknak

A budapesti Odeon októberben induló, mozilátogatással egybekötött, a bevándorlás és a beilleszkedés tematikájához kapcsolódó ingyenes beavató programot szervez a hazai középiskoláknak a 2012/2013-as tanévben.

A ColourSchool egy többlépcsős – mozilátogatással, filmkészítéssel, drámafoglalkozásokkal egybekötött – ingyenes beavató program. Előzménye a 2012 tavaszán az Odeon Lloyd Moziban megrendezett Colours Fesztivál, mely a hazánkban élő bevándorlók (harmadik országbeli állampolgárok) kultúráját mutatta be művészeti alkotásokon (filmek, koncertek, kiállítások) és véleményformáló beszélgetéseken keresztül.

A ColourSchool program kétszeres beavatást jelent a programban résztvevő diákok számára: a bevándorlás témáján túl megismerkednek a kortárs filmművészet nyelvével (a témával kapcsolatos filmek megtekintésén keresztül). A filmeket több alkalommal élményfeldolgozó drámapedagógiai foglalkozások és beszélgetések követik – az előítéletek csökkentése és lebontása, a helyes konfliktuskezelés érdekében.

A diákok élményeiket alkotásokon keresztül is ki tudják fejezni (kisfilmek, fotók, plakátok, írásos beszámolók készítésével), melyeket részben a program saját honlapján és facebook-oldalán, részben a programot záró, 1000 példányos kiadványban is megjelentetnek a szervezők. Mindezekben az Odeon és az általa bevont szakemberek – két, többéves gyakorlattal rendelkező pedagógus, filmes szakember és egy migrációs szakértő – segítik a diákokat.

További információ a jelentkezésről: odeon@coloursfestival.hu

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember  21, péntek, 12 óra.

Web:

A ColourSchool program az Európai Unió Európai Integrációs Alapjának támogatásával valósul meg.