palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Cosplayer Expo kreatív írói pályázat

2013. szeptember 21-én második alkalommal kerül megrendezésre a Cosplayer Expo, mely kereteiben ezúttal is kreatív írói pályázatot hirdetünk két műfajban!

 

Novella kategória – „De nehéz az iskolatáska…”

Gondolom, ismerős lehet ez a mondat, akár az első tankönyvekkel megpakolt táska súlya a hátunkon, akár a közismert dal, hisz mindenki átesett ezen a nehéz… vagy épp könnyű időszakon?

Kedvenc hőseink/karaktereink vajon hogyan élhették meg az első iskolai élményeiket? Az izgalmas nyári szünet után, négy fal közé zárt lelkek akarnak-e szabadulni, vagy van olyan érzés, olyan személy, aki miatt megéri?

Becsengettek, mindenki a teremben: „Tanárnőnek tisztelettel jelentem…” hangzik el a jelentés, vagy ez már „őskori” és csak az „én időmben” volt szokás? A tanárok izgalmas élményeket, vagy unalmas órákat adnak? Elképzelted már, hogy miközben mond valamit a tanár, az megelevenedik? Vagy teljesen más történik, mint amiről szó van…?

Itt a lehetőség, hogy szabadjára engedd a képzeleted!  Mert több tippet már nem adhatunk…

Tehát a feladat! Írjatok kedvenc karakterrel egy hosszabb terjedelmű történetet (részletek a Tudnivalóknál).

„A türelem rózsát terem”, nem kell elkapkodni, bőven lesz rá időtök!

Haiku kategória – Tűzvirág

Vajon mi az, hogy „tűzvirág”?

Egy gyönyörű virágról lenne szó, mely a tűz színeiben pompázna? Vagy talán valamire asszociálni kellene? Tárgy, eszköz, élőlény…?

Fejtörős J annyit elárulhatunk, hogy szorosan összeköthető a japán kultúrával, hagyományokkal, életérzéssel J Várjuk kreatív megfejtéseiteket Haiku formában!

Olvassatok bátran magyar haiku fordításokat is, rengeteg szépet készített pl.: Kosztolányi Dezső, szerintünk nem haragszik meg, ha pár tippet is ellestek tőle – Részletek a Tudnivalóknál.

Tudnivalók

A pályaműveket két korcsoportba fogjuk sorolni (Junior és Senior), mivel igazából mindenki kortalan ezen adatokat nem publikáljuk J Minden író 1 pályaművel nevezhet mind a két kategóriában.

A novella maximális terjedelme nem haladhatja meg a 8000 karaktert (szóközökkel együtt)! Ha ilyet észlelünk, 1 alkalommal értesítünk, így utólagos javítást elfogadunk, ha ez nem történik meg, a pályaművet ki kell zárnunk.

Egyéni karakterek (original characters = OC) használatát nem tiltjuk, mert hát kik vagyunk mi, hogy az írói fantáziát korlátozhassuk?!  Viszont szeretnénk felhívni figyelmed, hogy ez az írói pályázat, egy Anime (japán animációs film) rajongói rendezvény melynek keretében kerül megrendezésre, így kérünk, ha lehetőséged van rá, válassz egy anime/manga karaktert, akit ismersz.

A pályamű alapvető formai követelménye, hogy a fájl megnyitásakor a következőt lássuk először:

Novella kategória – „De nehéz az iskolatáska…”

Írta: Kiss Jóska

(Alcím, ha van )

Választott anime (ha van):         Választott karakter (ha van):

A haiku feleljen meg a hagyományos formai követelményeknek (3 sor – 5-7-5 szótagosak, ’mora’), ettől eltérni nem lehet. Amennyiben több szótag/mora van egy sorban, mint a megengedett, vagy a 3 soros haikunál több egymással összefüggő haiku érkezik (pl. 3×3 soros), sajnos a pályaművet ki kell zárnunk a versenyből.

Igazából nem árulhatnánk el, de mégis megsúgjuk, a haikukról puskázni innen lehet:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Haiku

Már most szeretnénk felhívni a Haiku pályázók figyelmét, hogy az 1. helyezett műve fogja adni a helyben rajzoló verseny témáját! Így a pályázat beküldésével ezt vedd számításba!

A pályamű alapvető formai követelménye, hogy a fájl megnyitásakor a következőt lássuk először:

Haiku kategória – Tűzvirág

Írta: Kiss Jóska

„Jogodban áll pályázni, és minden, amit írsz felhasználható a CosplayerExpon”.

Minden művet Word formátumban (.doc, .docx, .org = openoffice) a novella@holdfenycon.hu-ra e-mail címre várjuk 2013. augusztus 30-ig.

Az e-mail tárgyában szerepeljen, hogy ez egy pályázat a kategória a neved és egy indiszkrét kérésünk lenne, hogy a születésed évét is tüntesd fel. Utóbbira a korcsoport szerinti besorolás miatt van szükség. Ezzel sokat segíted munkákat!

pl. Pályázat – Novella – Kiss Jóska – 1988 /           Pályázat – Haiku – Kiss Jóska – 1988

A csatolt fájl elnevezése pedig a kategória és a név! pl. Novella – Kiss Jóska

Kérünk Titeket, ügyeljetek a helyesírásra és a külalakra!

Eredményhirdetés 2013. szeptember 21-én, a Cosplayer Expon lesz, a Millenáris Teátrumban!

Az első helyezetteket ajándékkal jutalmazzuk! 

Várjuk írásaitokat!

Jó munkát!