palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Creative Art Díj Zongoristák számára

Második alkalommal hirdeti meg Vukán György és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszéke az 1000 Euróval járó díjat 14-30 év közötti magyar zongoristák számára. A Vukán György által alapított Creative Art Díj célja, felhívni a figyelmet a kreativitás szükségességére, segíteni a rögtönzés megbecsültségét, és inspirálni az alkotó szellemű zongoristákat.

Jelentkezni a versenyre  rövid szakmai önéletrajzzal és egy hangfelvétellel nevezhetnek a 14-30 év közötti magyar állampolgárságú fiatal zongoristák, műfajoktól és végzettségtől függetlenül.

jelentkezéseket 2013. június 15-ig lehet eljuttatni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékére (Budapest 1091, Köztelek u. 8.) Binder Károly tanszékvezetőhöz.

2013. szeptember 22-én megrendezendő kétfordulós verseny helyszíne a Régi Zeneakadémia Kamaratermében (Budapest, 1064 Vörösmarty u. 35.) lesz. A háromtagú zsűri által a megmérettetésre érdemesre talált pályázók az elődöntőben pár perces gondolkodás után 5-10 perces darabot rögtönöznek a helyszínen húzott témára. A döntőben a három legjobb versenyző a nagyközönség előtt, nyilvános koncert keretében méri össze tudását. A döntősökre váró egyik feladat a helyszínen megadott témára való rögtönzés, a másik pedig egy szabadon választott téma kibontása lesz. A zsűri elvárása, hogy a megadott témát kibontó kerek, megformált, értékes spontán „zenemű” jöjjön létre; műfaji korlátok nélkül, magas szintű hangszeres előadásban, a régi nagyok szellemében.

Creative Art Díj Zongoristák számára

Időpont: 2013. szeptember 22. (vasárnap) 10-19 óra

Helyszín: Régi Zeneakadémia, Nagyterem (1064 Budapest, Vörösmarty u. 35.)

A Díj 2013-ban második alkalommal kerül átadásra.

A verseny menete:

Elődöntő: Pár perces gondolkodás után 5-10 perces rögtönzött darab eljátszása a helyszínen húzott témára.

A fő elvárás: kerek, megformált, értékes, spontán „zenemű” jöjjön létre – műfaji korlátok nélkül. Magas szintű hangszeres előadásban.

Zene legyen, mely a megadott témát bontja ki, mint minden más normális zenemű esetében. A régi nagyok szellemében.

Döntő: A 3 legjobb versenyző nyilvános koncerten méri össze tudását. Az egyik feladat egy a helyszínen megadott témára való rögtönzés, a másik pedig egy szabadon választott téma eljátszása.

Nevezés:

  • Rövid szakmai önéletrajzzal
  • Hangfelvétellel (CD, DVD)

A nevezéseket 2013. június 15-ig az alábbi címre kérjük eljuttatni:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszék
Binder Károly tanszékvezető
1091 Budapest, Köztelek u. 8.

Korhatár: A versenyen kizárólag 14-30 év közötti magyar állampolgárok indulhatnak.

Zsűri: 3 tagú

Díj

 I.helyezett: 1000 Euro 

Forrás: http://lfze.hu