palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Válás után – Mozaikcsalád fotópályázat 2013

Fókuszban egy új családtípus. Mozaikcsaládok a Te lencséden keresztül. „A kötelék, mely az igaz családot összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet s a benne lelt öröm.” / Richard Banc/ Mozaikcsaládnak nevezzük azt a családot, amikor legalább az egyik felnőttnek van az előző házasságából gyermeke. Hogyan működik egy ilyen család? Kik a tagjai? Miben különböznek a hagyományos családtól? Vajon lehet teljes családi életet élni mozaikcsaládban? Hogyan?A Mozaikcsaládban élők klubja fotópályázatot hirdet Válás után – Mozaikcsalád címmel.

Magyarországon első alkalommal kerül sor ennek a témának fotópályázati kiírására.

Ezt az újnak nem mondató, de egyre elterjedtebb családtípust szeretnénk bemutatni a fotó médiumának segítségével.Felhívni a figyelmet ennek a társadalmi változásnak a hatásaira és következményeire. A fotópályázat célja a válással és az újraházasodással kapcsolatos társadalmi és családon belüli szemléletváltás elősegítése. A válás és újraházasodás tabuként kezelésének és negatív előítéleteinek megváltoztatása.

 A FOTÓPÁLYÁZAT TÉMÁJA

A mozaikcsaládban élő emberek környezetének és hétköznapjainak bemutatása. A mozaikcsalád tagjai közötti kapcsolat ábrázolása. Bepillantás a mozaikcsaládok hétköznapjaiba. Mindennapi élethelyzetek rögzítése. Ünnepek a mozaikcsaládokban. Emberi viszonyok, kapcsolatok sokfélesége, csoportdinamika. Humor, tragikum és más intenzív érzések. Rávilágítani és felhívni a figyelmet az elvált szülők nehézségeire, sikereire, az új családalapítás buktatóira, azokra a kihívásokra, nehézségekre, előítéletekre, amelyekkel az elvált szülők és újraházasodott emberek szembesülnek. A képek manipulálása megengedett, amennyiben a mondanivalót, érthetőbbé, kifejezőbbé teszi.

A fotópályázat műveiből kiállítást szervezünk az ország több pontján: Budapest, Győr, Székesfehérvár, Debrecen, Szeged, Pécs, Szolnok

ÉRTÉKELÉS, ZSŰRITAGOK

A pályaműveket a fotográfia és a média neves képviselői, családsegítő szakemberek bírálják el.

FOTÓPÁLYÁZAT DÍJAZÁSA

  • I. díj: 100.000 Ft értékű ajándékcsomag
  • II. díj: 60.000 Ft értékű ajándékcsomag
  • III. díj: 40.000 Ft értékű ajándékcsomag
Beküldési határidő: 2013. július 31. 24.00 óra.

Teljes kiírás megtalálható: http://www.mozaikcsaladok.hu/aktualis.html