palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Crosstalk média- és videópályázat

Média- és videómunkák beküldésével lehet pályázni a nemzetközi Crosstalk video art festival 5. kiadásában való részvételre. Az idei program megvalósítására 2012. június 7-10. között kerül sor Budapest belvárosában, a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában.

 

A crosstalk video art festival nemzetközi videó és médiaművészeti fesztiválsorozat célja a médiaművészet, mint művészeti forma felkarolása, megismertetése Magyarországon. A crosstalk video art festival Budapestre hozza a legújabb médiaművészeti trendeket, és összekapcsolja az urbánus környezetet a kortárs képzőművészettel.

Részvételi díj nincs!

Beküldési határidő: 2012. március 30.

KONCEPCIÓ: Önálló videóműveket várunk, amelyek egy téma új perspektíváját, kritikáját, analizisét mutatják meg. Tematikai megkötés nincs.

ALKALMASSÁG
Művészek maximum 3 munkával jelentkezhetnek.
A beadandó videóknak, filmeknek meg kell felelniük az alábbi feltételeknek:

  • a videóművészet kategóriába tartoznak
  • gyártási éve: 2009. január 1. után
  • egycsatornás
  • a szerzői jog a beadó művészt illeti

JELENTKEZÉSI KÖVETELMÉNYEK
Jelentkezni a következőkkel kell:

1. Jelentkezési formanyomtatvány: minden egyes munkának külön nyomtatványt kell kitölteni. A formanyomtatvány aláírásával a jelentkező automatikusan egyetért a fesztivál feltételeivel és ezáltal igazolja, hogy a beadott mű jogtulajdonosa.

2.   Művek: a beadott munkákat kizárólag DVD-n fogadjuk el, “avi”, video file formátumban, a maximum file méret 1,5 Gb lehet). A művek hossza nem haladhatja meg a 15 percet. Kérjük pontosan feltüntetni a mű címét, gyártási évét, hosszát és a művész nevét.
A videók bemutatási formátuma AVI.
Magyar vagy angol nyelvű videókat kivéve magyar vagy angol nyelvű feliratozás szükséges.

3.   Adat CD: a következőket kell tartalmaznia

  • 3.1  A művész rövid szakmai életrajza (50 – 100 szó)
  • 3.2  A beadott mű rövid leírása, beleértve a korábbi bemutatások listáját is
  • 3.3 Két jpg kép a munkából

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
A beadványoknak meg kell érkezniük Crosstalk Video Art Festival címére legkésőbb: 2010. március 30, 00:00h-ig.

A Crosstalk Video Art Festival nem vállal felelősséget a határidő után érkezett csomagokért.

SZÁLLÍTÁS:
A csomagolásra fel kell tüntetni „Kulturális használatra. Nincs kereskedelmi értéke”.
A Crosstalk nem vállal felelősséget megrongálódott, eltűnt, rosszul csomagolt, illetve meg nem érkezett feladvány miatt. Ha futárra küld, kérjük, várja meg míg a Fesztivál visszaigazolja a megérkezett feladványt.

A bemutatott anyagokat nem küldjük vissza, a fesztivál után megsemmisítésre kerülnek. Ha másképp rendelkeznek, vegye fel velünk a kapcsolatot. A Crosstalk garanciát vállal a beválogatott művészek munkáinak jogi és terjesztői tisztaságáért.

KATEGÓRIÁK ÉS KONCEPCIÓ
A fesztivál jellegéből adódóan egyetlen kategóriában várunk videókat: videóművészet. Tekintve, hogy a fesztivál non-profit és alacsony büdzsével rendelkezik, kizárólag egycsatornás videók bemutatására van lehetőség. Hasonlóképpen honorárium, szállás vagy utazási költség fizetésére nincs lehetőségünk.

DIÁKOK JELENTKEZÉSE
Diákok megmérettetését várjuk S (Student) kategóriába. Olyan videóműveket várunk, amelyek gyártási éve 2009. január 1. utáni, és hossza nem haladja meg a 15 percet. Jelentkezési követelmények azonosak a fentebb leírtakkal.

Beküldés cím:
Crosstalk / MKE Intermédia
Pf. 761.
H-1384 Budapest
Tel. +36 30 5662754
info@crosstalk.hu
www.crosstalk.hu

File megosztó szolgáltatások is igénybe vehetők, mint pl.: www.yousendit.com a következő e-mail címre: info@crosstalk.hu

Bármiféle kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot.

Forrás:  www.crosstalk.hu