palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Családkutató pályázat

Az Aba-Novák Kulturális Központ és a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára pályázatot hirdet Jász-Nagykun-Szolnok megyéhez bármilyen módon kötődő itt született, élt, vagy tanulmányai, munkássága, pályája kapcsolódik/kapcsolódott a megyéhez -személy- illetve családtörténet megírására.

 

Növeli a pályamunka értékét, ha a pályázat

  • alapos kutatómunka eredményeként több nemzedékre elkészül, így a régmúltba visszavezeti egy család történetét, vagy részletesen feltárja annak fontos szakaszát.
  • a névviselő családtagok mellett az anyai ágakat is feltárja.
  • kiemelkedő személyiség vagy család esetében bemutatja az életművet, hatását a megye/település/város életére.
  • többféle illusztrációt, dokumentumot, fényképet tartalmaz, azok szöveges ismertetésével együtt.
  • pontosan feltünteti a forrásokat, hivatkozásokat.
  • megőrzi az objektivitást, nem tartalmaz napi politikai irányultságot.
  • élvezetes stílusú, különösen a szerteágazó családok esetében fontos a kívülálló számára is megérthető szerkesztés, tagolás.

A pályázat gépelt, vagy kinyomtatott formában, a dokumentumok és fényképek másolataival, ősfa vagy teljes családfa (esetleg mindkettő, vagy több), illusztrációk csatolásával nyújtható be. Terjedelmi korlát nincs, de az indokolatlan, a témához nem kapcsolódó kitérők hátrányt jelentenek. Nem kötelező, de a tágabb lehetőséget biztosító számítógépes feldolgozás esetében célszerű CD/DVD-re kiírt formát is beadni.

A beadott pályázatok a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára tulajdonában maradnak, a legsikeresebbek esetleges kiadásáról a szerző(k) és a két meghirdető közösen döntenek.

Ifjúsági pályázó esetén kérjük jelezni azon személy nevét, aki segítette a levéltári kutatásokat!

Pályadíjak: 40.000 – 30.000 – 20.000 Ft értékű ajándékok

A pályázatokat „Családkutató pályázat” feltüntetésével az Aba-Novák Kulturális Központ címére (5000 Szolnok, Hild János tér 1., illetve elektronikus levélben az abanovak@ankk.hu e-mail címre) kérjük beküldeni!

Beadási határidő: 2013. október 31.

Eredményhirdetés: 2013. december (a pontos időpontról a pályázókat értesíteni fogjuk).

Link: Családkutató pályázat