palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„CsudaPest” – Egy csudajó hely, ahol élek – rajzpályázat

Csodaszép épületek és csudajó dolgok gazdagítják Budapestet, Magyarország fővárosát és most ezt a csodát Ti, fővárosi diákok is megmutathatjátok. Hogyan? Rajzoljátok le számotokra mi a legszebb, legjobb, legizgalmasabb vagy legkedvesebb hely Budapesten vagy a kerületben, ahol éltek, tanultok, sőt, azt is megrajzolhatjátok, hogyan képzelitek el a most 150 éves magyar fővárost 150 év múlva.

A pályázat beérkezési határideje: 2023. augusztus 15. kedd 17.00 óra.

A nyertes alkotások kiállításra kerülnek a Lánchíd fesztiválon!

Kik jelentkezhetnek? 6–16 év közötti budapesti iskolások, bármelyik kerületből

Két korcsoport-kategóriában indulhattok:

  • 6–11 évesek és
  • 12–16 évesek

Mit várunk?
Egyéni és csoportos alkotással is jelentkezhettek, így ha kedvetek van, akár az egész osztály is együtt alkothat. A rajzpályázatra küldhettek minimum A4-es formátumú rajzokat és festményeket, de akár grafikákat is. A rajzhoz lehet – de nem kötelező – rövid fogalmazást, személyes történetet írni arról, hogy miért éppen az a kedvenc helyed vagy miért így képzeled el a jövő városát.

A pályázathoz kérjük kitölteni és csatolni a Jelentkezési lapot!

Hová kell beküldeni?

Alkotásaitokat személyesen adhatjátok le a Budapesti Művelődési Központban munkanapokon 9.00–17.00 óra között, vagy postán is elküldhetitek az alábbi címre: Budapesti Művelődési Központ, 1119 Budapest, Etele út 55.
A pályázat beérkezési határideje: 2023. augusztus 15. (kedd) 17.00 óra

A díjátadó ünnepség 2023. szeptemberében lesz, amelyen kihirdetjük a kategóriák legjobbjait, valamint csudajó ajándékok, sok-sok izgalmas programlehetőség is vár rátok.

A rajzpályázatot a Budapest 150 program keretében a Budapesti Művelődési Központ és Budapest Főváros Önkormányzata közösen hirdeti meg.

A beérkezett munkákat kategóriánként szakmai zsűri értékeli.

Az eredményhirdetésről és az ahhoz kapcsolódó díjátadó ünnepség időpontjáról e-mailben küldünk értesítést.

A nyertes alkotások kiállításra kerülnek a Lánchíd fesztiválon!

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.