palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

DEFEKT SZKECCSFILM PÁLYÁZAT

gyori-filmalap pályázatA GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP – némi megtorpanás után – szkeccsfilm pályázatot hirdet a Nyugat-Magyarország-i környezetében forgatandó kisjátékfilmekre, előmozdítandó a régió filmgyártásának megindítását. Összefogó motívumként a kiírók öt kulcsszót adnak meg: HATÁR – FALU – VÁROS – ÁLOMAUTÓ – DEFEKT. A pályázat kitétele, hogy a filmterv nem lehet road movie, a defekt szó pedig áttételesen értelmezendő.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány kezdeményezésére, Nyugat-Magyarország filmes kultúráját összefogó, élesztgető szándékkal 2008-ban létrehozott Győri Regionális Filmalap a 2009 évi – válsággal telített – megtorpanás után 2010 évben megújuló erővel kezd munkába!

“DEFEKT”

A GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP SZKECCSFILM PÁLYÁZATA

1./ A beérkezett – jeligés – pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és választja ki a legjobb 5-7 – max. 10-20 perces – filmtervet, amelyek összefűzve egész estés filmet eredményeznek.

(A pályaművek ismeretében lehetséges, hogy a fiatal alkotók számára műhelymunka /workshop/ keretében is lehetőséget biztosítunk tervük megvalósítására. Lásd a Passport Control 11. Workshop keretében készített, munkacímén „Vidd magaddal!” című film (rendező: Antal Attila) februári forgatásáról készített werkfilmet! Itt!)

2./ Pályázni lehet: az egész ország területéről és külföldről is!
De a filmek gyártóinak lehetőleg – többségében – régióbeli színészeket, szakembereket, szolgáltatásokat kell igénybe venni a filmkészítés során.

3./ A pályázó lehet egyén (író, forgatókönyvíró), vagy gyártó cég, de kiválasztás esetén az egyéni pályázónak gyártási és produceri hátteret kell találnia terve megvalósításához.

4./ A pályázathoz a következőket kell mellékelni:

  • treatment, egy kulcsjelenet forgatókönyv szintű kidolgozásával (1 pld nyomtatott + 1 digitális formátumban /CD-n/)
  • szakmai életrajz, elérhetőség (e-mail, telefon, cím) – jeligével ellátott, zárt borítékban!

5./ A pályázat anonimitása a pályázók érdekét szolgálja, hogy a szelektáló zsűrit ne befolyásolja az alkotó személye. A beküldött pályaművek ezért elsőként formai ellenőrzésen esnek át. A hiányos és/vagy az alkotók nevét (író, rendező, operatőr, stb.) feltűntető pályázatok a további értékelésben nem vesznek részt.

6./ A felkért szakmai zsűri az elfogadáson vagy elutasításon túl, a kellően nem kidolgozott, de jónak ítélt tervek kimunkálásához szakmai segítséget (dramaturgiai, forgatókönyvírói) nyújthat, ha arra a pályázó igényt tart.

7./ A kiválasztott szkeccsfilm megvalósításáho
z szükséges személyi (rendező, operatőr, színész, stb.), valamint a technikai és szolgáltatási hátterek megtalálásához a GYŐRI REGIONÁLI FILMALAP segítséget nyújthat, amennyiben a pályázat benyújtója azt igényli.

8./ A Győri Filmalap – aktuális lehetőségeihez mérten – a filmtervek megvalósításához szervezési segítséget nyújt:

  • a zsűri által kiválasztott legjobb filmterveknek (pályázat nyertesei) bemutatása a MEDIAWAVE 2010 Fesztivál keretében rendezendő MEDIAWAVE FILM FORUM nemzetközi filmszakmai konferencia keretében (koprodukciós lehetőség, producer keresése), a konferencia programját és résztvevőit keresd a weboldalon,
  • segítség a magyar és nemzetközi filmszakmai pályázatokon való induláshoz
  • MMKA kisjátékfilm gyártási pályázat várható beadási határideje: 2010. április – május


Beküldési határidő: 2010. március 31.
(postai bélyegző dátuma)

A késedelmesen benyújtott pályázatokat a GYŐRI FILMALAP nem értékeli.

Postacím: GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP, 9001 Győr Pf. 668.

Honlap: http://www.filmfundgyor.eu

Forrás: Győri Regionális Filmalap