palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Délkelet-Európa-Emberek és kultúra fotópályázat

délkelet európa fotópályázatAz Európai Bizottság Bővítési Főosztálya elindította a „Délkelet-Európa – Emberek és kultúra” című fotópályázatot, melynek segítségével be szeretnék mutatni Törökország és a Nyugat-Balkán kultúráját és szépségét.
A pályázaton minden EU-s polgár indulhat olyan képekkel, melyek kapcsolódnak Horvátországhoz, Szerbiához, Montenegróhoz, Albániához, Macedóniához, Törökországhoz vagy Koszovóhoz – más megkötés nincs. Az EU-s polgárok mellett természetesen a fenti országok állampolgárai is részt vehetnek.

A zsűri 24 képet választ a pályamunkák közül, amelyeket Madridban és Brüsszelben állítanak ki, valamint 3 díjat oszt ki, az első helyezett 3000, a második 2000, a harmadik pedig 1000€ értékben nyerhet fényképezőgépet vagy felszerelést.
Kiosztásra kerül még közönségdíj is, 1000€ értékben, és mindegyik nyertesnek fizetik az útját a madridi és a brüsszeli kiállításra.

A képeiket 2010. január 20-ig küldhetik be a www.southeast-europe.eu/photo-competition.html címen, ugyanitt olvashatnak részletesebben a pályázatról.

Forrás: Tempus, http://www.southeast-europe.eu/photo-competition.html