palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Deloitte fotópályázat

A 2023-ban alapított Deloitte’s Photo Grant célja, hogy társadalmi reflexióra ösztönözzön, és a szellemi tudatosságra alapozva elősegítse a „Possibilities” koncepcióját, két, összesen 60 000 eurós pénzbeli támogatással járó ösztöndíj odaítélésével.

Pályázók köre: 35 év alatti fotósok.  A résztvevők a „Possibilities” díjtémához kapcsolódó, még nem publikált projektötletet kell benyújtaniuk. A projekt tartalmát és költségét meg kell határozni. A projekt lehet folyamatban lévő is, amelynek befejezéséhez vagy továbbfejlesztéséhez pénzügyi támogatásra van szükség.

„Possibilities” / Lehetőségek

A „Possibilities” koncepciója arra hívja fel a figyelmet, hogy elgondolkodjunk a döntések erején, amelyeket mindannyian, egyénileg, a társadalom és az emberiség egészének részeként hozhatunk meg. Egyénként végtelen számú lehetőséggel állunk szemben, amelyek közül néhány megváltoztathatja létünk menetét, meghatározva sorsunkat. De maga az emberiség is a végtelen lehetőségek színtere. Az évszázadok során tanúi voltunk tudásunk, képességeink és törekvéseink végtelen bővülésének. Ezzel a növekedéssel azonban a felelősség és a globális kihívások súlya is együtt jár. A Nyílt felhívás célja, hogy az emberiség egésze számára a lehetőségek panorámájával való szembenézésre, a cselekvés, de a lemondás választására is ösztönözzön egy jobb, igazságosabb és fenntarthatóbb jövő kialakítása érdekében. A fotósok feladata, hogy arra ösztönözzenek bennünket, hogy elgondolkodjunk azon a sokféle irányon, amelyet mindannyian a saját életünkben követhetnénk. Másrészt minden egyes felvétel önmagában egy nyitott ablakot jelent a kreatív lehetőségek világára. A fényképezőgépek lencséjén keresztül nemcsak a látható valóságot, hanem az emberi képzelet árnyalatait is meg lehet örökíteni. A lehetőségek a szabadságot jelentik, hogy a fotóművészet segítségével értelmezzünk és meséljünk történeteket.

A győztes projektből kiállítás nyílik, valamint 20 000 euró támogatás lesz elérhető a projektötlet megvalósítására.

A pályázati felhívás 2024. június 30-án zárul.

A pályázat elérhetősége: Deloitte photogrant