palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Demokrácia Központ Támogatási Program pályázat

A Prágai Civil Társadalmi Központ első alkalommal hirdet pályázatot Magyarországi, Lengyelországi, Szlovéniai és Romániai független médiaszervezetek számára a Demokrácia Központi Támogatási Programra.

A támogatás célja, hogy pénzügyi és technikai támogatást nyújtson a független médiaszervezetek fenntarthatóságának és hatékonyságának növeléséhez, lehetővé téve számukra, hogy magas színvonalú, tényeken alapuló, kritikus újságírást folytassanak, amely bevonja a közönséget.

Támogatható szervezetek

A támogatások olyan projekteket támogatnak, amelynek van bevétele és bővíti a lehetőségeit a bevételi forrásokat illetően. Célja a közönség bővítése, illetve az innovatív eszközökkel és megközelítésekkel való kísérletezés a tudósítás és a médiaszervezetek irányítása terén. A támogatásokat olyan jól körülhatárolt projekteknek ítélik oda, amelyek célja a versenyképesség növelése és a pályázók közönségük kiszolgálására való képességének javítása.

Milyen típusú projekteket támogatnak:

Olyan projekteket támogatnak, amelyeknél fontos a szervezeti háttér biztosítása és fejlesztése, kihívásokra reagálnak és kihasználják a szervezeti növekedés és fejlődés rendelkezésre álló lehetőségeit. Azokat a pályázatokat részesülnek előnyben, amelyek átlátható, világos tervet mutatnak be a projekt eredményeinek a támogatási időszakon túli fenntartására, és amelyek logikusan illeszkednek a szervezet tágabb, hosszú távú stratégiájába.

A támogatás tartalma: legfeljebb 50 000 euró, 12 hónapos időtartamra.

A pénzügyi támogatáson túl a támogatott médiumok lehetőséget kapnak a médiaipari szakértőkkel való találkozásra és személyre szabott tanácsadás igénybevételére.

Kik pályázhatnak: olyan jogilag bejegyzett (for-profit vagy nonprofit) szervezet, amely legalább két éve független médiumként működik Magyarországon, Lengyelországban, Szlovéniában vagy Romániában.

A támogatás olyan kis- és közepes méretű független médiumok számára áll rendelkezésre, amelyek országos vagy regionális szinten erős digitális jelenléttel rendelkeznek.

Hogyan lehet pályázni? az űrlap kitöltésével

Letölthető dokumentumok

Az űrlap egy sor kérdésből és 6 mellékletből áll, amelyeket fel kell tölteni az űrlapra:

  • Projektjavaslat
  • Projekt költségvetése
  • Regisztrációs dokumentum: A bírósági/hivatalos bejegyzési dokumentum(ok) szkennelt másolata, amely(ek) tartalmazza(k) az alapító szervezeteket/személyeket és a tulajdonosi struktúrát;
  • Szervezeti diagram;
  • Pénzügyi kimutatás 2021-re vonatkozóan;
  • A 2022. évi pénzügyi kimutatás.

Csak a támogatási kérelmekről szóló útmutatónak megfelelően benyújtott, hiánytalan pályázatokat vesznek figyelembe.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. május 20.

Kapcsolat: cep@praguecivilsociety.org.