palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Demokratizálódási folyamatok és regionális fejlesztés elősegítése pályázat

A pályázat a nyugat-balkáni vagy Keleti Partnerség régiójába tartozó országok demokratizálódási fejlődését elősegítő projekteket célozza.

A pályázati célkitűzések között kiemelt a kultúra és a közös identitás, az oktatás és kapacitás-bővítés, az innováció, kutatásfejlesztés és a vállalkozási tevékenység, a demokratikus értékek és média, a közpolitika és intézményi együttműködés, regionális fejlesztés, környezet és turizmus, társadalmi fejlődés.

Pályázók köre: civil szervezetek, nem kormányzati szervezetek, nyilvános szervezetek és önkormányzatok, illetve magánvállalkozások és nonprofit szervezetek, oktatási és kutatóközpontok.

Feltétel, hogy a pályázati projekt legalább három V4-es ország szervezeteinek aktív bevonásán alapuljon, emellett leglább egy, a Keleti Partnerségbe tartozó vagy egy nyugat-balkáni ország részvételével valósuljon meg. Az elnyert támogatás akár a tervezett projekt költségének egészét fedezheti, önköltség nélkül, de az igényelt összeg maximum 15 %-a fordítható működési költségekre. A nyertes pályázatok lebonyolítására 18 hónap adott. Évente háromszor nyújtható be pályázat február, június, és október elsejei határidővel.

Támogatás mértéke: Akár 10 000 euró feletti összeg is pályázható.

Benyújtási határidő: Évente háromszor benyújtható: Február, június, és október 1-jén.

Bővebb információ:  Visegrád+ Grants – pályázat