palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Együttműködés támogatása a V4-ek között pályázat

Regionális kapcsolatok elősegítése céljából indított pályázat a Visegrádi régióban, amelyek segítik a V4-ek szorosabb együttműködését. A stratégiai célkitűzések között az országok közötti együttműködés lehet kulturális, oktatási, gazdasági és politikai eredetű is, amely elősegíti a régió fejlődését ezen területeken.

Pályázati célkitűzések között kiemelt a kultúra és közös identitás, az oktatás és kapacitás-bővítés, az innováció, kutatásfejlesztés és vállalkozási tevékenység, a demokratikus értékek és a média, a közpolitika és intézményi együttműködés, a regionális fejlesztés, környezet és turizmus, illetve a társadalmi fejlődés.

Pályázók köre: civil szervezetek, nem kormányzati szervezetek, nyilvános szervezetek és önkormányzatok, illetve magánvállalkozások és nonprofit szervezetek, oktatási és kutatóközpontok.

Feltétel, hogy legalább három V4-es ország szervezeteinek részvételén alapuljon, emellett minimum két szervezet együttműködésén, amelyek két szomszédos V4-ese országban működjenek. Az elnyert támogatás akár a tervezett projekt költségének egészét fedezheti, önköltség nélkül, de az igényelt összeg maximum 15 %-a fordítható működési költségekre.

Támogatás mértéke: Akár 10 000 euró feletti összeg is pályázható.

A nyertes pályázatok lebonyolítására 18 hónap adott.

Évente háromszor benyújtható: Február, június, és október 1-jén.

Bővebb információ:  Visegrád Grants – pályázat