palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Design Management Díj 2021

A Design Management Díjat a Magyar Formatervezési Tanács azzal a céllal hívta életre, hogy elismerje azokat a szervezeteket, melyek példaértékű eredményeket és sikeres működési modelleket mutatnak fel a designmenedzsment hatékony projekt és szervezeti integrációja révén, hazai és nemzetközi szinten is felhívták magukra a figyelmet. Évente bruttó 1 millió forintban részesül a legkiválóbbnak ítélt vállalat, intézmény, valamint elismerő oklevélben részesülnek a bírálóbizottság által szintén kimagaslóan eredményesnek ítélt gazdálkodó szervezetek.

Jelölje a kiváló példának tartott szervezeteket!

Jelölési határidő: 2021. 05. 10. (az elektronikus levél beérkezésének végső határideje)

1 Gazdasági társaságok, cégek, szervezetek, intézmények (a továbbiakban együtt: szervezet).
2 „A designmenedzsment a vállalatok és szervezetek (külső és belső) design-eszközrendszerének kulturális, stratégiai és operatív alkalmazása az üzleti és szervezeti célok megteremtése és elérése érdekében.”
Peter McGrory (University of Art & Design Helsinki TaiK, Design Management Europe Partners)
3 „A design thinking (designgondolkodás) az innováció felhasználóközpontú megközelítése, ami a tervezői eszköztárat használja arra, hogy a felhasználói igényeket, az új technológiai lehetőségeket és az üzleti siker feltételeit egy megoldásban egyesítse.”
Tim Brown (CEO, IDEO)

 

ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK
1. A designmenedzsment-szemlélet beépülésének mértéke és szintje a szervezet működésébe, innovációs folyamataiba (designmenedzsment: minimális / projektszintű / szigetszerű – funkciószintű / vállalati kultúrába integrált)
2. A szervezet designmenedzsment-stratégia alkalmazása által elért eredményei

A pályázat elkészítéséhez segítséget nyújthat az alábbi négy dimenzió, mely a magas szinten működő designmenedzsment fontosabb jellemzőit mutatja be: felhasználói élményteremtés, design thinking, társadalmi érzékenység, vállalati kultúra.

  • A felhasználói élményteremtés a felhasználói identitás erősítése mellett értéktudatos, felelős magatartásra ösztönöz
  • A design thinking az innováció holisztikus tervezői megközelítése, mely a kreativitás, a tervezői érzékenység révén egy megoldásban egyesíti a felhasználói igényeket, a technikai lehetőségeket és az üzleti siker feltételeit
  • A társadalmi érzékenység, a szélesebb – nemcsak környezetvédelmi – értelemben vett fenntarthatóság: a társadalmi problémák iránti érzékenységgel működő szervezetek tudatosan keresik azokat a helyi, nemzeti és globális ügyeket, amelyek megoldásához hozzájárulhatnak. A felhasználókra fókuszálás így egészül ki a felhasználók környezetére való érzékenységgel
  • A vállalati kultúra integráns része a designgondolkodás, mely egyaránt megjelenik vezetői, munkatársi és szervezeti folyamatok, megoldások szintjén is, hozzáadott értéket teremtve.

AZ ELBÍRÁLÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK, MELLÉKLETEK

  • Kitöltött kérdőív: www.mft.org.hu/DMD
  • A pályázó designmenedzsment-szemléletének szöveges bemutatása, a pályázat indoklása, maximum 2000 karakter terjedelemben
  • A pályázó tevékenységét bemutató opcionális dokumentumok (videoanyag max. 1,5 perc, infografika, fotódokumentáció, arculati kézikönyv, belső szabályzatok/folyamatábra, jelentések, termékkatalógus, iparjogvédelmi bejelentés lajstromszáma, publikációk, sajtómegjelenések, vállalati környezet bemutatása, felhasználói vélemények, díjak, egyéb elismerések stb.)
  • Az értékelés során a bírálóbizottság a megadott szempontok, a kitöltött kérdőív, a benyújtott leírás, valamint a pályázathoz csatolt dokumentumok alapján dönt a pénzjutalom, illetve a különdíj és az elismerő oklevél odaítéléséről (szavazategyenlőség esetén az elnök szavazata dönt). A döntésről a pályázók írásban kapnak értesítést. A döntéssel szemben jogorvoslatnak helye nincs.

Letölthető dokumentum

dmd2021_onlinefelhivas

EREDMÉNYHIRDETÉS
Az elismerések átadására tervezetten az őszi Budapest Design Week rendezvénysorozat keretében, a Magyar Formatervezési Díj 2021. évi ünnepélyes díjátadó gálájának részeként kerül sor.
Az eredmény a díjátadás napjáig nem nyilvános.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK
A Design Management Díjra pályázat és jelölés nyújtható be.
A pályázatban minden, a következő bekezdésben írt szervezet a saját szervezetét ajánlja, míg a jelölést más személy nyújtja be.
A Design Management Díjra pályázhat vagy jelölhető minden jogi személy vagy jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, cég, szervezet, intézmény, amelynek székhelye Magyarország területén van, legalább három éve működik, és a fenti irányelveket sajátjának érzi.
A nevezéseket és a pályázati anyagokat Magyar Formatervezési Tanács Irodájához kell eljuttatni elektronikus levélben 2021. június 1-jéig.

JELÖLÉS
A Design Management Díjat jelölés alapján induló pályázat útján is el lehet nyerni. Az elismerésre a bírálóbizottság tagjain kívül bárki jelölhet, a Magyar Formatervezési Tanács tagjai szakértőként tesznek jelölést.
A jelölőlapokat a Magyar Formatervezési Tanács Irodájához kell eljuttatni elektronikus levélben 2021. május 10-éig.
Az Iroda az érvényes jelöléseket regisztrálja, majd felveszi a kapcsolatot a jelöltekkel, megküldve nekik a kérdőívet, egyben bekérve tőlük a szakmai elbírálást segítő dokumentumokat, amelyek beküldését követően a jelölt szervezet a pályázókkal azonos elbírálás alá kerül.

BENYÚJTÁS
E-mail-cím: mfti@hipo.gov.hu
(tárgy: Design Management Díj 2021)
Érvénytelen a nevezés (pályázat és jelölés), ha határidőn túl, illetve a pályázat akkor is, ha hiányosan érkezik be.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
A nevezéssel kapcsolatban további információt Kohut-Jankó Anna nyújt az alábbi e-mail címen:
anna.janko@hipo.gov.hu
Az aktuális felhívás, a kérdőív és a korábbi években elismerésben részesített szervezetek elérhetők az alábbi honlapon: www.mft.org.hu