palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Drámapályázat a rendszerváltoztatásról

A Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka folyóirat drámapályázatot hirdet a 30 évvel ezelőtt történt rendszerváltoztatás folyamatának jobb megértéséhez és színházi megörökítéséhez.

Beküldési határidő: 2017. november 7.

A Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka folyóirat az elmúlt években számos módon (kortárs magyar évad, drámaíróverseny, egyfelvonásos drámapályázat, drámai szövegművek publikálása stb.) bizonyította már, hogy elkötelezett támogatója a kortárs magyar dráma ügyének. Újabb drámapályázatával egyrészt ismét a kortárs drámaírókat próbája új mű alkotására sarkallni, másrészt szeretne hozzájárulni a 30 évvel ezelőtt történt rendszerváltoztatás folyamatának jobb megértéséhez és méltó irodalmi, színházi megörökítéséhez.

Ezúttal arra kérjük az írókat, hogy olyan drámai művel vegyenek részt pályázatunkon, amely a rendszerváltoztatáshoz valamilyen módon kapcsolódik. Közelmúltunk e meghatározó politikai, gazdasági és társadalomtörténeti eseménysorozatával, folyamatával való színpadi szembenézés bármilyen formáját lehetségesnek és jogosultnak tartjuk (akár a zenéset is), így műfaji megkötésünk a pályázattal kapcsolatban nincs.

A művek beadásának határideje: 2017. november 7.

Eredményhirdetés időpontja: 2018. április 4.

Pályázni nyomtatásban és interneten még meg nem jelent, valamint színpadon még be nem mutatott művel lehet.

A zsűri három kategóriában ítél oda díjat:

  • Tragédia: 3 millió forint
  • Komédia: 3 millió forint
  • Színmű: 3 millió forint

A színház a díjazott művek bemutatási jogát, a Bárka folyóirat pedig a nyomtatott közlés jogát magának tartja fenn.

A pályázatokat három nyomtatott példányban várjuk a következő címre:

  • Békéscsabai Jókai Színház
  • 5600 Békéscsaba, Andrássy út 1–3.

Ugyanakkor elektronikus formában is kérjük a drámaszövegeket a következő címre:

dramapalyazat@jokaiszinhaz.hu

Mindkét pályázati küldeményt kérjük a szerző bemutatkozó kísérőlevelével ellátni, amelyben a névnek, címnek, telefonszámnak, internetes elérhetőségnek kötelezően szerepelnie kell.