palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Drogprevenciós filmpályázat

életrevaló egyesület pályázatAz Életrevaló Egyesület 2010. november 1.-én, 35 éven aluli fiatalok részére meghirdeti, II. Országos drogprevenciós kisfilm-készítő versenyét.

Két kategóriában:

 1. Te is filmes vagy! 5 perces drogprevenciós kisfilmek kategória.
 2. Te is filmes vagy! 40 mp-es drog prevenciós kisfilmek kategória.

A videofilm a saját korosztályod részére készüljön. Alkothatsz önállóan, vagy csoportban. Azonban a jelentkezési lapon kérjük egy személyt nevezz meg, akit díjazhatunk.

A téma: Fogalmazd meg hatásosan a legális drogoktól, az illegális kábítószerektől való teljes függetlenség megtartásának igényét és lehetséges útját. Hogyan lehet elkerülni a kábítószerekkel való találkozást? Hogyan lehet nemet mondani a kábítószer használatra? Helyette milyen egészséges, értékes alternatívákat láttok, vártok, szeretnétek a saját életetekben? Mit vártok a felnőttektől, a családotoktól, az iskolától, barátaitoktól és másoktól, hogy a szermentes életet teljes biztonsággal meg tudjátok valósítani? Ilyen kérdésekre várunk válaszokat a filmjeitekből.

Filmetek izgalmas, érdekes, hiteles, esetleg humoros legyen, olyan, amit ti is szívesen megnéznétek bármikor.

A technika:

 1. kategória: A film maximum 5 perces lehet.
 2. kategória: 35-40 mp-es lehet a film maximum.

A film lehet animáció, videofelvétel, bábfilm, rajzfilm, gyurmafilm, dokumentumfilm, bármi, a műfajt nem korlátozzuk. De ha nincs drága kamerád, az sem baj. Fogd a mobilodat és kamerázz azzal!

Nevezési határidő: 2011. május 10.

Hogyan nevezhetsz:
Nevezés ingyenes. Első lépésként jelezd részvételi szándékod az  eletrevalo.egyesulet@hotmail.com email címen. Mi nevezési lapot küldünk neked.

Az elkészült filmet írd ki DVD-re a lehető legjobb minőségben, töltsd ki a nevezési lapot, és az Életrevaló Egyesület postacímére küldd el mindkettőt:

Életrevaló Egyesület
1101 Budapest, Vaskő u. 1. III. lépcsőház fszt. 14.

Továbbá jelezd email-en  hogy postára adtad a filmet, az eletrevalo.egyesulet@hotmail.com címen! Keress bennünket a közösségi oldalakon! (Facebook, IWIW…)

E-mailen jelezzük vissza a nevezés elfogadását, a filmek beérkezését.

A díjak:
Olyan tárgyi eszközöket és lehetőségeket nyerhettek, ami a további filmkészítést segíti. A legjobb filmekből DVD összeállítást készítünk és kiadásához szerződést kötünk az alkotókkal. A díjkiosztó gálán a tiszteletpéldányokat átadjuk. A legjobb filmek a BRFK Bűnmegelőzési Osztályán keresztül eljutnak az ország egész területére, a drogprevencióval foglalkozó képzett oktatókon keresztül. A helyezést elérő alkotókkal egy-egy órás önálló műsor készül a Civil Rádióban.

2011. május 10.-től folyamatosan feltöltjük a beérkezett filmeket a http://www.videa.hu/csatornak/40 oldalán az Életrevaló csatornába, az Életrevaló Egyesület honlapjára (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu).

Értékelés: A film-pályázataitokat 2011. május  20-ig értékeli egy hét tagú zsűri.

Záró rendezvény, díjkiosztó gála: 2011. június elején lesz Budapesten, a BRFK Bűnmegelőzési Osztálya, mint együttműködő partnerünk jóvoltából, a Rendőrségi Igazgatási Központ (Budapest, 1139 Teve u. 4-6.) Auditóriumában. A program blogját (http://eletrevalo.blog.hu) és az Életrevaló Egyesület honlapját (http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu) figyeld, azon keresztül kérhetsz információkat, tájékoztatást, szólhatsz hozzá, mondhatod el véleményedet.

Információ a szerződéstervezetről:

Szerződés tervezetet emailen eljuttatjuk a pályázókhoz  2011 május 10-ét követően.

Azokkal a pályázókkal, akinek a filmjét kiemelkedőnek értékelte a zsűri, helyezéstől függetlenül, az Életrevaló Egyesület szerződést köt a film DVD-n történő kiadására, vetítési jogokra. A szerződés, mindkét fél aláírását követően lép életbe.

Amire kérünk, hogy figyelj filmed tartalma, és formája ne legyen:

 • másokat (névviselési jogot, képmáshoz való jogot) sértő
 • társadalomra veszélyes
 • hatályos magyar jogszabályba ütköző, vagy egyébként jó erkölcsbe ütköző, pornográf tartalmú
 • az Életrevaló Egyesület érdekeit sértő
 • harmadik személy szerzői jogait sértő faji, nemzetiségi, vallási, nemi vagy politikai ellentéteket szító, illetve súlyos vagy széleskörű ellenállást kiváltó
 • egészségre ártalmas anyagok használatára bátorító
 • bűncselekményre felbujtó
 • védjegyoltalmat, vagy más földrajzi árujelzés oltalmát sértő
 • tiltott reklámot tartalmazó, vagy a reklámokra és elektronikus hirdetésekre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket sértő tartalmú.

További kérdésekkel fordulj az Életrevaló Egyesület elnökéhez!

Preszl Éva,
http://www.eletrevaloegyesulet.gportal.hu
eletrevalo.egyesulet@hotmail.com

Forrás: http://eletrevalo.blog.hu