palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Dryland Champions pályázat

„A sivatagosodás elleni küzdelem a súlyos aszállyal és/vagy sivatagosodással sújtott országokban” (UNCCD) c. ENSZ Egyezmény 2013-ban induló új kampány programot hirdet „Dryland Champions” címmel. A program célja olyan fenntartható terület-gazdálkodási (Sustainable Land Management, SLM) gyakorlatok, illetve jól bevált egyéni kezdeményezések elismerése, melyek hozzájárulnak a száraz területek leromlásának, illetve a talaj-degradáció mérsékléséhez/visszafordításához. A pályázattal a díjazott tevékenységek mások számára is alkalmazhatóvá és továbbfejleszthetővé válhatnak, és ezáltal a civil lakosság fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége is erősödik. A program mottója, „Száraz területek bajnokai – Én is része vagyok a megoldásnak”, is azt fejezi ki, hogy bárki hozzá tud járulni a probléma megoldásához.

A Dryland Champions pályázaton sikeres jelentkezők elsősorban okleveles elismerésben részesülnek, és egy CD-t kapnak a beérkezett anyagokból készült összeállítással, amely hozzájárulhat további, az aszály és sivatagosodás negatív hatásait csökkentő gyakorlatok, kezdeményezések megismeréséhez. A UNCCD saját honlapján is bemutatja a kiválasztott pályamunkákat.

A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb 3 sikeres pályázatot további pénzdíjazásban (összesen 300 ezer Ft) részesíti a HUCID.

A program keretén belül mindazon személyek jogosulttá válnak az oklevél megszerzésére, akik tevékenységükkel, kezdeményezésükkel fenntartható terület-gazdálkodási (SLM) gyakorlat/politika megvalósítását segítik elő helyi, regionális vagy nemzeti szinten.

Díjazásban részesülhetnek a projekt célját

 • közvetlenül (például a termőterületek megóvása, talajvédelmi gyakorlatok alkalmazása, leromlott területek visszaállítása az SLM módszereivel stb.), illetve
 • közvetve (pl. az SLM-et elősegítő környezet kialakítása; figyelemfelkeltő, népszerűsítő és oktatási tevékenységek; alternatív megélhetési módok és/vagy a fenntartható fejlődés támogatása a száraz területeken, stb.) megvalósító tevékenységek.

A programban résztvevők köre

 • egyéni pályázó;
 • közösségi csoportok;
 • non-profit, civil szervezetek;
 • vállalatok;
 • oktatási intézmények;
 • önkormányzatok;

Pályázatok postára adásának határideje: 2013. április 15.

Pályázatok benyújtásának módja:         

 • postai úton:    „Dryland Champions” pályázat

                           Nemzeti Környezetügyi Intézet

                           Vízgyűjtő-gazdálkodási Főosztály

                           1012 Budapest, Márvány utca 1/d.

A pályázatot a Nemzeti Környezetügyi Intézet koordinálja, fő támogatói a Vidékfejlesztési Minisztérium és a HUCID.

Letölthető dokumentumok

Kitöltési útmutató a Jelentkezési laphoz

 • Hiányos Jelentkezési lapot nem áll módunkban elfogadni, azt érvénytelennek tekintjük. Hiánypótlásnak helye nincs.
 • A Jelentkezési lap kitölthető elektronikusan, gépírással, illetve olvasható kézírással (sötét színű tollal).
 • Postára adás határideje: 2013. április 15. A pályázati határidő lejárta után postára adott pályázatokat érvénytelennek tekintjük.
 • A Jelentkezési lap kitöltésével a résztvevők elismerik, hogy megismerték és elfogadták a Kitöltési útmutatóban ismertetett feltételeket.

A jelentkezéssel kapcsolatos további információért kérem, forduljon a UNCCD egyezmény magyarországi kapcsolattartójához, Molnár Péterhez (peter.molnar@neki.gov.hu, 1-225-4400).

Forrás: http://neki.gov.hu/