palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Duna Művészeti Mestere alkotói pályázat

Duna Művészeti Mestere 2018 – Tegyünk együtt az egészségesebb Dunáért! alkotói pályázat.


A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2018-ban ismét meghirdeti a Duna Művészeti Mestere (DAM) alkotói pályázatot.

A pályázaton 6-18 éves korú diákok jelentkezését várjuk. A verseny feladata, hogy a pályázók folyók, tavak partján tett látogatás alapján, – a vízi környezet ösztönző hatására – az ott talált tárgyakból, anyagokból háromdimenziós alkotásokat hozzanak létre.
A mű olyan képzőművészeti alkotás lehet, amely a vízből, vízpartról származó természetes, vagy mesterséges elemek felhasználásával készült. Fontos, hogy a felhasznált anyagok közvetlenül kötődjenek a Duna, vagy bármely mellékvizének életteréhez, mint például a sodródó fadarabok, levelek, növények, kavicsok, kagylók, illetve a folyóba dobált és a parton talált hulladék.
Kérünk minden pályázót, hogy engedje szabadon fantáziáját, gondolkozzon el azon, hogy mit jelent számára a folyó és környezete! Az idei verseny témája, „Tegyünk együtt az egészségesebb Dunáért”. Ennek a gondolatnak a keretében kérjük az alkotások létrehozását!

Jelentkezés és nevezés feltételei

  • Mindenki csak egy alkotással pályázhat, egyénileg, vagy maximum 3 fős csapatban.
  • Az alkotásokat háromdimenziós (3D) formátumban (például: szobor) kell elkészíteni.
  • Papírlapra, vászonra, vagy bármilyen más felületre készített rajzokat, festményeket nem fogadunk el.
  • A nevezéshez az elkészült alkotásokról 1 darab digitális fényképfelvételt kell készíteni és eljuttatni a szervezőkhöz. Az alkotáshoz készített fényképhez egy találó fantázianevet kérünk magyar és angol nyelven!
  • A digitális fényképet JPEG formátumban kérjük, melynek minimális mérete 1 MB lehet (150 DPI).
  • Az alkotó(k) nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, iskoláját és az alkotás fantázianevét kérjük az e-mailben minden esetben feltüntetni!

Letölthető dokumentum

DAM_2018_felhivas

Beküldés határideje: 2018. június 15.

Beküldési cím és további információ:
GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány
1119, Budapest Etele út 59-61.
vagy
gwpmo@gwpmo.hu

Az idén ismét meghirdetünk egy alkategóriát, amely a verseny témájának megfelelő, maximum 1 perces hosszúságú videofelvétel elkészítését jelenti (a felvétel okostelefonnal is készíthető). Az ezzel kapcsolatos részleteket csak azoknak küldjük el, akik jelzik, hogy készen állnak a kisfilm elkészítésére.
A hazai kiírás helyezettjeinek díjátadási ünnepségére a 2018. évi Duna Napi rendezvényen kerül sor. A nyerteseket külön értesítjük az ünnepség részleteiről.
A hazai verseny győztes alkotása részt vesz a 14 Duna-menti országban meghirdetett nemzetközi versenyben is, ahol a legjobb alkotót a „Duna Művészeti Mestere” címmel tüntetik ki. A nemzetközi versenyben részvevő alkotások az idei évben először a közönség által a „Legjobban Kedvelt Alkotás” címért is versenyeznek.