palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egy fa élete irodalmi- és rajzpályázat

egy-fa-élete pályázatEGY FA ÉLETE – Országos irodalmi- és rajzpályázat általános- és középiskolás diákok részére. 2011. március 1-ig várják az általános és középiskolás diákok pályaműveit az „Egy fa élete” elnevezésű országos irodalmi- és rajzpályázatra, melynek célja hogy a művészetek segítségével hívja fel a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára. Pályázni két kategóriában (irodalom, rajz), és három korcsoportban (6-10, 10-14, 14-18 évesek) lehet. A legjobb pályaműveket korcsoportonként és kategóriánként értékes könyv- és ajándékutalvánnyal díjazzák a 2011 áprilisában sorra kerülő ünnepélyes eredményhirdetésen. A nyertesek műveit újrahasznosított papírból készült kiadványban is közzéteszik.

„Lehet-e rajzokkal és mesékkel, esetleg versekkel változtatni a környezetünkön?

Szerintem lehet. Ha gondolkodunk a világon, ha megmutatjuk másoknak is, hogy igen, nekünk fontos ez az ügy, már egy lépéssel közelebb vagyunk a jövőhöz. A fák zöldje mutatja: a természet él. Hogy meddig és hogyan: csak rajtunk múlik.”

mondta el a pályázat zsűritagjaként Karafiáth Orsolya, kortárs költő, fordító, publicista, énekes.

„A fa elültetése egy jövőnek szánt gesztus.

Ha a gyerekek fejébe is sikerül elültetni a gondolatot, hogy a természetet óvni kell, akkor talán bízhatunk abban, hogy ez így is lesz, tehát ők olyan felnőttek lesznek, akik vigyázni fognak a környezetükben élőkre – fákra és állatokra is.”

tette hozzá Tamás Zsuzsa költő, meseíró, gyerekirodalom-szakértő, pályázat szakmai zsűritagja.

A tanulók egyéni alkotásait 2011. március 1-ig várják. A pályázatokat postai úton kell eljuttatni az Oriflame Magyarország 1138 Budapest, Váci út 140-142. szám alatt található központjába, „Egy fa élete” megjelöléssel. Az alkotásokat irodalmi mű esetén maximum 2-3 oldal terjedelemben – kézzel vagy géppel írva -, rajz vagy képregény esetén pedig egy A4-es méretű oldalon, színes rajzi eszközökkel – filctoll, zsírkréta, pasztellkréta, pittkréta; akvarell vagy temperafesték – és/vagy szöveggel kidolgozva kell elkészíteni.

A pályázaton minden 6-18 éves gyermek, illetve 18 év feletti, de a középiskolai tanulmányait nappali tagozaton még be nem fejező diák részt vehet. Minden pályázó csak egy pályaművel, egy kategóriában vehet részt a versenyen. A beküldött alkotásokon fel kell tüntetni a pályázó nevét, korát és elérhetőségeit, valamint az oktatási intézmény nevét és elérhetőségeit. A legjobb alkotásokat korcsoportonként és kategóriánként díjazzák.

Az első helyezettek egy-egy, 50 000 Ft összértékű, a második helyezettek egy-egy 30 000 Ft összértékű, míg a harmadik helyezettek egy-egy 20 000 Ft összértékű könyvutalványt és Oriflame ajándékcsomagot kapnak, valamint alkotásaik megjelennek az Oriflame Magyarország újrahasznosított papírból készült kiadványában.

További információ a pályázatról:

http://hu.oriflame.com/news/show.jhtml?content=ne_items-11400305&newsTag=local

További sajtóinformáció:

Czenthe Sarolta, PR-munkatárs – 70/313 96 00, sarolta.czenthe@oriflame.hu

Szőke Eszter, Senior PR Manager – 30/268 73 50, szoke.eszter@sensation.hu

Az Oriflame Magyarországról: A 20 éves Oriflame Magyarország az 1967-ben alapított svédországi anyavállalat tagja, mely közvetlen értékesítési rendszeren keresztül, a világ több mint 60 országában, mintegy 3,3 millió független Szépségtanácsadó segítségével értékesíti természetes hatóanyagú és innovatív szépségápolási termékeit. Összhangban az anyavállalat tevékenységével, az Oriflame Magyarország rendszeresen támogat óvodákat, iskolákat, kórházakat és különböző alapítványokat, valamint nagy hangsúlyt fektet a vállalat környezetbarát működtetésére. Az Oriflame Magyarország hisz abban, hogy segítségükkel bárki megváltoztathatja életét: Oriflame szépségtanácsadóként egyszerre lehet vonzó és természetes nő, sikeres üzletasszony és példakép mások számára is saját álmaik megvalósításához.