palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Van képed hozzá? Naptárfotó-pályázat

naptárfotó pályázatA naptárshop.hu (Media-Press ’91 Kft.) fotópályázatot hirdet a 2012-es asztali naptár képanyagának frissítésére. Ezzel a lehetőséggel a beválasztott fotók rengeteg helyre jutnak el, több ezren ismerhetik meg a fotós munkásságát… ráadásul nyeremények várnak mindenkit: a bezsűrizett képek fotósait, a legtöbb szavazatott kapok képek készítőit, valamint a fotókra szavazókat is. Szeretnéd, ha kedvenc fotód több ezer irodát és otthont dekorálna 2012-ben?


Ha úgy érzed, hogy:

 • eljött az ideje, hogy megmutasd fényképészeti tehetséged a világnak
 • több felfedezetlen, kiváló kép lapul a számítógépeden eldugva
 • vannak olyan fotóid, amelyek megállhatják a helyüket naptáraink képanyagai között

…és szerinted ott a helye ezeknek a képeknek a széles nyilvánosság előtt,

AKKOR EZ A FELHÍVÁS NEKED SZÓL! VAN KÉPED HOZZÁ?

A naptárshop.hu fotópályázatot hirdet 2012-es asztali naptárainak képanyagára a következő 3 kategóriában:

 • Európa
 • Magyarország
 • Színpompás természet


Amiért megéri pályázni:

 • Több ezer cég és magánember ismeri meg fotós munkásságodat
 • Minden beválasztott kép készítője kap 2 példányt abból a naptárból, amelyben szerepel a képe, valamint exkluzív naptárcsomagot is eljuttatunk nekik.
 • A naptárakba be nem választott, de a facebookon legtöbb szavazatot kapott képek készítőit is exkluzív naptárcsomaggal díjazzuk.
 • Kategóriánként 54 kép kerül be a naptárakba, vagyis összesen 162 fotónak van esélye!
 • Közös megegyezés esetén hosszabbtávú megállapodás lehetséges további fotók leszállítására.

A jelentkezés határideje: 2011. április 10.

A pályázaton való résztvétel módja:

A jelentkezést 2011. április 10-éig várjuk.

A beérkező pályaműveket szakmai stábunk 2011. április 22-ig értékeli. A nyerteseket e-mailben vagy levélben értesítjük, és a nyertes pályaműveket a www.naptarshop.hu és a www.facebook.com/naptarshop.hu internetes oldalon közzétesszük.

Jelentkezés menete:

 1. Látogass el a www.naptarshop.hu/fotopalyazat oldalra
 2. Töltsd ki a jelentkezési formot.
 3. Töltsd fel a képeket.

FONTOS 1: A képfeltöltésnél a megjegyzés rovatba bele kell írni a képek címét, sorszámát és az összes kép számát. pl.: 1/12 A kép címe, 2/12 A köv. kép címe, 3/12 …

FONTOS 2: A képfájlok (jpeg-ek) nevének a következő formátumban kell lenniük és ékezeteket NEM tartalmazhatnak: vezeteknev_keresztnev _kategoria_hányadik fotót töltöd éppen fel_összes feltölteni kívánt kép (pl. így nézzen ki a képfájl neve.: szabo_agnes_europa_2_12.jpg).

4. Értesíts az ismerősöket, invitálj szavazásra másokat is.

+ Ha már regisztráltál, de később töltöd fel a képeket, nem kell újra regisztrálnod, hanem a www.naptarshop.hu/feltoltes linken a neved és a regisztrált email címed megadása után később is fel tudod tölteni a képeket.

A fotókkal kapcsolatos elvárások:

A képek az asztali naptárunk sajátossága révén álló formátumúak lesznek (10*12 cm-es méretűek, ami kb. 1200*1450 pixelt jelent). A fotó az adott témához illeszkedjen, ha emberalakok is láthatóak a képen, ne legyenek felismerhetőek, a kép fő témáját ne befolyásolják. A fotók formátuma jpg vagy tif, lehetőleg a legjobb minőséggel. Kizárólag digitális formában elkészített – vagy digitalizált – fotókkal lehet pályázni. A képfájlok nevének a következő formátumban kell lenniük és ékezeteket NEM tartalmazhatnak: vezeteknev_keresztnev _kategoria_hányadik fotót töltöd éppen fel_összes feltölteni kívánt kép (pl.: szabo_agnes_europa_2_12). A pályázónak a fotó beküldése mellett közölni kell a kép címét is. Ezt a fotófeltöltés résznél az egyéb megjegyzés mezőben lehet megtenni.

Pályázati feltételek: Amatőr és hivatásos fotósok egyaránt nevezhetnek, egy pályázó bármennyi – a megadott feltételeknek megfelelő – fotóval pályázhat, de a pályázatra kizárólag még nem publikált felvételeket várunk. Azáltal, hogy a pályázó a jelentkezési adatlapot kitöltötte (vagyis kitöltötte az online jelentkezési formot és bepipálta a megfelelő rubrikát, valamint a fotókat feltöltötte a honlapra) tanúsítja, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a pályázati feltételeket.

Egyéb feltételek: Csak olyan számítógépes korrekciót fogadunk el, ami a kép információtartalmát nem változtatja meg. Tilos a montírozás, több kép egymásra másolása, képen szereplő elemek kiretusálása vagy bemásolása és a fotó bármilyen egyéb meghamisítása. Megengedett a kép megvágása, lekicsinyítése, a szennyeződések retusálása, a színek korrekciója, illetve a fotó fekete-fehér és monokróm konverziója. Megengedettek továbbá olyan számítógépes korrekciók, ami a hagyományos ezüstalapú nagyításokkor szokásos képmódosítások digitális megfelelőjének számít (pl. takarás, utánvilágítás), de csak olyan mértékig, ami még nem meríti ki a fent említett montírozás vagy kiretusálás fogalmát. (Példa: a kép széleinek enyhe sötétítése az egységesebb kompozíció érdekében megengedett.) A pályázó elfogadja, hogy a zsűri hivatott eldönteni, hogy a számítógépes utómunka még szabályos volt-e, vagy nem. Ez utóbbi esetben a pályázó elfogadja az esetleges kizárást.

Szerzői és szomszédos jogok: A pályázó a beküldéssel tudomásul veszi, hogy a Media-Press ´91 Kft a kiválasztott és díjazott fotókat illetően korlátlan felhasználói jogot szerez továbbiakban offline és online kiadványaiban, utólag jogi és anyagi igényt a pályázó ezzel szemben nem támaszthat. A pályázó tudomásul veszi, hogy – kiválasztás esetén – a kapott tárgyi nyereményen kívül szerzői jogdíj őt a pályázaton résztvevő fotókkal kapcsolatban nem illeti meg. A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja. A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t be kell mutatnia. A pályázó tudomásul veszi, hogy amennyiben a szakmai zsűri tudomására kerül bármilyen szabálytalanság elkövetése, elfogadja az azonnali kizárás jogát. A pályázók kiválasztás esetén teljes körűen lemondanak a képekkel kapcsolatos vagyoni jogaikról a Media-Press ’91 Kft javára, így azok jogosultja – a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben meghatározott személyhez fűződő jogok kivételével – a Kft-é lesz. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

FONTOS: a kiválasztásra nem került és az asztali naptárakban nem publikált és nem díjazott fotókat az eredményhirdetést követően töröljük a rendszerünkből, és azokat semmilyen formában nem használjuk fel!

Díjazás

 • Minden, a szakmai zsűri által a naptárba kiválasztott kép készítője 2 példányt kap abból a naptárból, amelyben szerepel a képe, valamint egy legalább 10 000 Ft értékű exkluzív naptár-csomagot.
 • A naptár impresszumában megjelenik a pályázó neve, a fotó címe, ezáltal a nyilvánosság is megismerheti a munkásságát.
 • Az általunk legjobbnak ítélt kép(ek) készítőjével esetlegesen (mindkét fél közös igényével) hosszabb távú megállapodást kötünk további fotók átvételére!
 • Előzetes kiértékelés (a fotó minősége, témája, mérete stb. megfelel-e az elvárásoknak) után az általunk jóváhagyott képeket a www.facebook.com/naptarshop.hu oldalon közzé tesszük, ahol „like-olással” lehet rájuk szavazni is. A kategóriánként a legtöbb szavazatot kapott és a mi válogatásunkba be nem került képek készítőit is 10 000 Ft értékű exkluzív naptárcsomaggal jutalmazzuk. A szavazók között is kisorsolásra kerül összesen 10 db naptárcsomag.

Bármennyi fotóra lehet szavazni, de mindenki csak egyszer kerül be a sorsolásba szavazatai számától függetlenül.

Letölthető dokumentum:

plakat_2011-1

A pályázat szervezője a Media-Press ´91 Kft. (www.naptarshop.hu) 2800 Tatabánya, Vértanúk tere 2/a. Tel.: 06 34 510 590 • fax: 06 34 510 495 • email: fotopalyazat@media-press.hu