palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egy jó lombszívóval ősszel a kerti munka is élvezetes lesz! (x)

A kert hónapokon át a családi programok helyszíne, viszont az ősz beköszöntével a kerttulajdonosok számára új feladatok kerülnek fel az elvégzendők listájára. Egyes munkák nem igényelnek különösebb eszközt, viszont a technikai fejlődés a kerti gépek választékában is megmutatkozik.

Az elmúlt években az Alza egyre népszerűbb a magyar vásárlók körében. Számos olyan ok van, amely miatt érdemes a webáruház kínálatából választani. Az oldal termékkatalógusa egyszerűen áttekinthető: a szűrők beállításával könnyedén lehet böngészni a különböző forgalmazók termékei között, a márka, a rászánt keretösszeg, vagy akár a teljesítmény alapján. A lombszívók és lombfúvók kategóriájában jelenleg összesen 19 termék közül lehet választani. A vásárlót informálják a legnépszerűbb típusokról is, amelyek a raktárkészlet függvényében hétköznapokon akár 2 napon belül kiszállításra kerülnek, illetve átvehetők az Alzaboxban, vagy az Alza üzletben. Sok vásárló számára az is megnyugtató, hogy a telefonos ügyfélszolgálathoz minden nap reggel 8-20 óra között fordulhatnak tanácsért.

A nagyobb zöld területtel rendelkező háztulajdonosok közül egyre többen döntenek őshonos gyümölcsfák telepítéséről. Egyrészt a fák pár év alatt termővé válnak, és a családot friss idénygyümölccsel látják el, másrészt a forró kánikulai napok idején zöld lombjukkal hűsítő árnyat biztosítanak. Viszont ősszel lehullajtják a leveleket, és a színes zöldes barnás levelek a gyakori szél miatt mindent elborítanak. A járdán és teraszon a gyakori esőzés és pára miatt a csúszós levelek balesetet is okozhatnak, ezért feltétlen szükséges, hogy rendszeresen eltávolítsuk. Az avar a lefolyóaknákban és az ereszcsatornákban is összegyűlik. De a zöld gyepet sem kímélik a nedves falevelek, az egész nyáron karbantartott pázsiton könnyen rothadást idézhetnek elő. Egy gereblye hasznos munkaeszköz otthon, viszont a sövény és virágágyás birtokosok tapasztalják, hogy a nem a legjobb a lomb eltávolítására.
Akinek a kertjében, a háza környékén nagy mennyiségben találhatók lombhullató fák, érdemes elgondolkodni egy lombszívó beszerzésén.

Napjainkban egyrészt igen könnyű dolga van annak, aki egy új eszköz beszerzése előtt tájékozódni szeretne, hiszen se szeri se száma azoknak a weboldalaknak, amelyek praktikus tanácsokkal látják el a leendő vevőt. Egyre nagyobb az online webáruházaknak a száma is, amelyek sokoldalú termékpalettájukkal és akcióikkal sikerül a vevőket elkötelezett vásárlójukká tenni.

Ugyanakkor a széles termékválaszték meg is nehezíti a kiválasztást, nem mindegy ugyanis milyen elvárásoknak kell megfelelnie az adott terméknek.
Lombszívók és lombfúvók esetében a következő szempontok merülhetnek fel:
• kombinált működés (szívás; aprítás; fújás)
• lombtípustól (nedves- száraz) függő teljesítmény változtatás
• helyigény
• egyszerű karbantartás
• igénybevétel időtartama, és a terület nagysága szerint

(x)