palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Autó vásárlás illetve lízingelés előnyei és hátrányai (x)

[ File # csp5874068, License # 2140534 ] Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php) (c) Can Stock Photo Inc. / Kurhan

Az autóvásárlás téma mindig aktuális, viszont a finanszírozása között jelentős különbségek vannak. Az ügyfelek a típus kiválasztásában elég határozott elképzeléssel rendelkeznek, viszont a finanszírozás tekintetében nagy bizonytalanságok tapasztalhatók.

Nemcsak a külföldön, de a belföldön is tapasztalható, hogy egyre több autó fut az utakon. A válság utáni fellendülés a nagyobb értékű autók keresletében is megmutatkozott. A 2017-es számok mögé tekintve megtudható, hogy a prémium autók közel 80 százaléka a vállalkozásokhoz került. A városi szabadidőautók (SUV) mellett az elektromos és a hibrid autók iránt is egyre nagyobb a kereslet. Az autó vételárának kifizetése egyesek számára nem jelent problémát, de főként a családi autó lecserélését az ügyfelek egyéb konstrukciók, illetve külső forrás segítségével oldják meg.

Az interneten rengeteg erre szakosodott cég ajánl szolgáltatást, mint például a www.checkcardna.com, amely segít eligazodni az autó vásárlás illetve lízingelés útvesztőjében.

A megfelelő mennyiségű összeg híján kedvező lehet az autóhitel, vagy az autólízing, amelyet új és használt autók esetében is igénybe lehet venni. A különböző finanszírozási módok különböző előnnyel járnak, de a hátrányuk is eltérő lehet.

Autó vásárlás lízingeléssel

Amennyiben a vállalkozás, vagy a magánszemély lízing konstrukció mellett dönt érdemes alaposan körbejárni a témát, és tájékozódni az igénybe vehető pénzügyi szolgáltatásokról, feltételekről, és nem árt kalkulációt végezni. Az ajánlatok között akár jelentős különbségek is tapasztalhatók.

Az autólízing legfontosabb előnyei

Míg az autóhitel konstrukcióban a vásárlást köttetően azonnal, a lízingelés során csak a futamidő letelte után kerül a vásárló tulajdonába. A lízingelés elbírálása viszonylag gyorsan megtörténik, a konstrukció egyaránt működik használt és új gépjármű esetében is. Előnyös abból a szempontból, hogy 18 év alatti autók is lízingelhetők. A futamidő letelte után, a meghatározott maradvány érték fizetése után száll át a tulajdonjog a vásárlóra. Amennyiben a futamidő végén az ügyfél nem kívánja az autót megtartani, lehetősége van egy másik lízing konstrukció elindítására.

A legfontosabb hátrányai az autólízingnek

Hátrányai között szokták megemlíteni a futamidőt: maximum 7 éves futamidő vehető igénybe, amely viszont a drága autók esetében igen magas törlesztéssel járnak. A lízingelés során az ügyfél, mint üzembentartó fizeti az üzemeltetés költségeit, és kötelezően előírhatják a casco biztosítást. A legfontosabb hátrány közé tartozik az önerő kérdése, amely a gépkocsi árának legalább a húsz-harminc százalékát teszi ki.

Személygépkocsi vásárlás hitelből

A szabadon felhasználható személyi kölcsönök autóvásárlásra is fordíthatók. Az ügyfelek különböző szempontok alapján választhatnak az ajánlatok között egyéni igényektől függően: akár az alacsony törlesztő részlet, a THM, de akár a teljes visszafizetendő összeg alapján is mérlegelhetnek.

Az autóhitel előnyei

Hitelből egyaránt vásárolható új és használt autó, és a vásárlást követően a gépjármű tulajdonjogát is megszerzi, nemcsak a futamidő végén. A jelenlegi pénzügyi környezetben igen alacsony kamatok mellett, ugyanakkor önerő nélkül is finanszírozható, így előnyösebb lehet a lízinggel összehasonlítva.

A különböző konstrukciók közötti különbségnek nem a magánszemély vásárlók esetében, hanem a céges vásárlások körében van jelentősége. Ugyanis a cégek számára lehetőség van a nyílt végű lízing megállapodást kötésére, amelynek lényege, hogy a maradványértéken akár az alkalmazottjának is adhatja. Mint szolgáltatásnyújtás pedig kedvezőbb adózási feltételeket biztosít a számukra.

Összességében számos lehetőség van a cég, vagy a család autóval való ellátására. A bankok mellett a különböző hitelintézetek, lízingcégek, és kereskedők széles körben nyújtanak megoldást a vevők számára. További információk megtalálhatók a bestvindecoder.com oldalon.

(x)