palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egy nekem kedves táj – a Kőszegi Tájvédelmi Körzet fotó- és filmpályázat

kőszeg-logoAz Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság fotó- és kisfilmpályázatot hirdet „Egy nekem kedves táj – a Kőszegi Tájvédelmi Körzet” címmel a tájvédelmi körzet központi bemutatóhelyeként működő Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont 10 éves fennállása alkalmából.

Fotó és kisfilm kategóriában várjuk az itt élők és az ide látogatók természetközeli élményeiről készült felvételeket, valamint a tájat, a tájban élő embert, a különféle élőlények sokszínű közösségét
megörökítő alkotásokat.

A pályázat szervezője: Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont, Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság (9730 Kőszeg, Aradi vértanúk parkja, www.buboscinege.hu).

A pályázat célja, témaköre:
A pályázat célja, hogy bemutassa, népszerűsítse a Kőszegi Tájvédelmi Körzet értékeit, szépségét, az
ember és a természet harmonikus együttélésének lehetőségét, az itt szerezhető kellemes és tartalmas élményeket, valamint hogy az alkotók szemszögén keresztül széles közönség ismerhesse meg e vidék különleges hangulatát, látnivalóit.

A pályázaton résztvevő személyek:
A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes személy, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát. Kivéve a Szervező, illetve a pályázat szervezésében vagy lebonyolításában esetlegesen közreműködő természetes személyek, illetve jogi személyek tulajdonosai, tisztségviselői, alkalmazottai és mindezek közeli hozzátartozói.

A pályamunkák beküldési határideje 2016. július 15., éjfél.

Letölthető dokumentum

Kőszegi Tájvédelmi Körzet fotó- és kisfilmpályázat

A pályázó kategóriánként legfeljebb 5 db, saját maga által a Kőszegi-hegységben, illetve a Kőszegi Tájvédelmi Körzettel érintett települések (Bozsok, Cák, Kőszeg, Kőszegdoroszló, Kőszegszerdahely, Lukácsháza és Velem) természeti környezetében készített digitális felvétellel nevezhet. A pályázónak a beadott felvételek teljes felhasználási jogával rendelkeznie kell. Más fotó- vagy filmpályázatra beküldött anyaggal nevezni nem lehet. A pályázaton való részvétel ingyenes.

A fotók technikai követelményei:

 • formátum: JPEG
 • felbontás: hosszabbik oldal legalább 2500 pixel
 • beküldés módja: e-mailben

Nem küldhetők be digitális módon keretezett, feliratos és dátummal ellátott képek. A kép egyes részeinek módosítása, illetve retusálása nem megengedett. Képelemek eltávolítása, hozzáadása nem megengedett. A keletkezett technikai hibák eltávolítása megengedett. A képek fekete-fehérré alakítása megengedett. A képkivágás, a kiegyenlítés, a színtelítettség, a fehéregyensúly, a színhőmérséklet, az árnyékok, a kiemelések, a kontraszt, az élesség állítása megengedett.

A kisfilmek technikai követelményei:

 • hossz: legfeljebb 5 perc
 • beküldés módja: a YouTube videómegosztóra feltöltött film linkjét e-mailben

A pályázónak a fotók és a linkek mellé rövid leírást kell mellékelni, mely tartalmazza a felvétel sorszámát, címét, a készítés időpontját és helyszínét, valamint a pályázó nevét, címét, telefonszámát, e-mail-címét.
A képeket és a linkeket a koszegitk@gmail.com címre várjuk.

Nyeremények:
A fotók és a kisfilmek külön kerülnek értékelésre és díjazásra.

 • I. helyezett: nagy ajándékcsomag + éves családi bérlet a Bechtold István Természetvédelmi
  Látogatóközpontba és a Chernel-kertbe
 • II. helyezett: közepes ajándékcsomag + éves családi bérlet a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontba és a Chernel-kertbe
 • III. helyezett: kis ajándékcsomag + éves családi bérlet a Bechtold István Természetvédelmi
  Látogatóközpontba és a Chernel-kertbe
 • Közönség díj: kis ajándékcsomag + éves családi bérlet a Bechtold István Természetvédelmi
  Látogatóközpontba és a Chernel-kertbe