palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egy szoknya, egy nadrág vers- és novella pályázat

veled-érted egyesület pályázatEgy szoknya, egy nadrág” Országos vers- és novella-pályázat az „EsélyNap 2011″ fesztivál keretében.

A Veled-Érted Egyesület vers- és novellaíró pályázatot hirdet az Európai Bizottság PROGRESS Közösségi Foglalkoztatási és Társadalmi Szolidaritási Program (2007-2013) támogatásával, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium megbízásából.

Pályázati feltételek

 • A pályázatra olyan irodalmi alkotásokat várunk, melyek felhívják a figyelmet a társadalmi nemek közötti esélyegyenlőség fontosságára. A benyújtott alkotásokban a női és férfi szerepekkel, szerepkonfliktusokkal, szerepváltozásokkal kapcsolatos témákat kell megjeleníteni.
 • A kiírásra a pályaműveket 2 kategóriában és két korosztályban lehet benyújtani:
  • 1. kategória: vers 1. korosztály: középiskolás (14 – 18 éves)
  • 2. kategória: novella 2. korosztály: ifjúsági (19 – 25 éves)

Pályázat beküldése

 • A pályaműveket .doc kiterjesztésű (Word) fájlformátumban, kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani az előválogatást végző területileg illetékes megyei Esélyek Házába a megadott határidőig (bővebb információ az információs adatok táblázatban).
 • Terjedelmi korlát: alkotásonként maximum 10 000 karakter (szóközökkel) terjedelem. A terjedelmi korlát túllépése automatikus kizárást von maga után.

Kérjük, hogy a pályázatokon tüntessék fel a pályázó nevét, pontos elérhetőségét (lakcím, telefon, email) a pályázati kategória és korosztály pontos megnevezésével. Az email tárgyának a következőt tűntessék fel: „Esélynap 2011 fesztivál” – vers- és novella-pályázat

Díjazás, eredményhirdetés

 • Az előválogatást követően a megyei Esélyek Házaiból kategóriánként és korosztályonként 1-1 alkotás kerül tovább az országos szintű értékelésre. A megyei forduló legjobb alkotásai a megyei „Esélynap 2011″ fesztiválon színpadi előadások keretében bemutatásra kerülnek.
 • Az országos szintű megmérettetésre javasolt pályaműveket neves zsűri fogja bírálni. A díjátadó ünnepségre a budapesti „EsélyNap 2011″ fesztiválon kerül sor 2011. június 4-én, ahol a kategóriák nyerteseit a zsűri értékes tárgynyereményekkel jutalmazza:
  • 1.   díjak: 50 000 Ft értékben
  • 2.   díjak: 30 000 Ft értékben
  • 3.   díjak: 20 000 Ft értékben

A megyei fordulók nyerteseit és az országos díjazottakat a megadott elérhetőségeken értesítjük.

A megyei Esélyek Házai elérhetőségéről, a megyei szinten meghatározott pályázati benyújtási határidőkről és az „EsélyNap 2011″ rendezvények pontos időpontjairól az információs adatok táblázatból tájékozódhat.

Letölthető dokumentum

orszagos-palyazati-felhivas


Bővebb információ kérhető: Veled-Érted Egyesület, Sztojkáné Hergovics Györgyi, Tel.: 06/33-501-735, e-mail: eselynap2011@gmail.com

Web: http://www.velederted.hu/