palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egy tiszta Élet, a Tiéd! fotópályázat

mik pályázatEgy tiszta Élet, a Tiéd! fotópályázat. Törekedve a kábítószer-fogyasztás elterjedésének megakadályozására, megelőzésére, felvállalva a tiszta tudat és az egészségközpontú szemlélet közvetítését, valamint a józanságot képviselő életmodellek terjesztését, továbbá a szermentes életmódot közvetítő nemzeti és helyi közösségek megerősítését a MIK fotópályázatot hirdet „Egy tiszta Élet, a Tiéd!” címmel Kárpát-medencei magyar nemzetiségű fiatalok számára.

A pályázat témája: A szermentes életmód népszerűsítésének, vagy a szerhasználat alternatíváinak képi megjelenítése, a drogok elutasításának, vagy a függőség következményeinek ábrázolása. A pályázott fotó a kiírást támogató tulajdonában marad, és azt kiállítási tárgyként szerepeltetheti.

A pályázók köre: A pályázatra a Kárpát-medencei 35. életévüket be nem töltött magyar nemzetiségű fiatalok jelentkezhetnek.

A pályázat menete: Egy pályázó legfeljebb 3 db fekete-fehér vagy színes digitális képet küldhet be e-mailben a MIK Titkárságára: laszlo.teleki@ncsszi.hu

I. Kategória:
A beküldött alkotás esetében a kép rövidebb oldala minimum 800 pixel, maximum 3000 pixel legyen.
A fotó mérete: hosszú oldalon max. 5400 pixel, maximum 5 MB.
Csak fényképezőgéppel készült alkotásokat bírálunk el; manipulált kép beküldése a versenyből való kizárást vonja maga után (a művészi koncepcióba illő változtatás nem számít manipulációnak).

II. Kategória:
A hobby fotósoknak is teret biztosítva, e Kategória esetében a beküldött alkotásnál a kép rövidebb oldala minimum 800 pixel legyen, nem csak fényképezőgéppel készült alkotásokat bírálunk el.
Manipulált kép beküldése a versenyből való kizárást vonja maga után. (A művészi koncepcióba illő változtatás nem számít manipulációnak.)

Nem számít a fotó manipulálásának:

  • A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása.
  • A teljes képet érintő színkorrekció. A kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása.
  • A színes felvételek fekete-fehérré alakítása.
  • Az analóg és digitális felvételeknél a digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása. 

A pályázatra szánt képeket a kép címe (kategória megjelölése), a készítő neve és értesítési e-mail címe feltűntetésével, a fenti elérhetőségre várjuk 2014. február 3. (éjfélig várjuk).

A határidőre beérkezett képek 2014. február 4-én kerülnek fel a MIK hivatalos facebook oldalára: www.facebook.com/magyarifjusagikonferencia, ahol a közönség díj sorsa dől el 2014. február 20-án éjfélig.

Az I. és II. Kategóriákban egy-egy kép kerül díjazásra, amelyről szakmai zsűri dönt 2014. február 21-én.

Szakmai díjak:

  • I. Kategória: 70 000,- Ft értékű díj,
  • II. Kategória: 60 000,- Ft értékű díj.
  • A közönség díj: A legnépszerűbb kép: 40 000,- Ft értékű díj.

A díjak átadására a zsűri döntését követően kerül sor.

Link: http://magyarifjusagikonferencia.eu/