palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egy új hagyomány alapjai! kortárs családiház-tervező verseny diákoknak

Idén ismét meghirdetésre került a Kortárrs Családi Ház hallgatói pályázat a Greatvilas.org – Great villas of Europe szervezésében. Az idei pályázat témája: Egy új hagyomány alapjai. A FOIBOS BOOKS Praha cseh építészeti könyveket kiadó és kiállításokat rendező cég a korábbi évek gyakorlatát folytatva 2013-ban is megrendezi az építészetet hallgató diákok kortárs családiház-tervező versenyét a Visegrádi Négyek országaiban.

A pályázat regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot az alábbi email címen kérjük jelezni, név, szak, évfolyam feltűntetésével. A regisztrált hallgatók számára emailben küldjük a pályázat kari fordulójának részletes pályázati kiírását.

retfalvi@pmmik.pte.hu

A tervpályázaton a PTE PMMIK-n tanuló építészhallgatók vehetnek részt (osztatlan egyetemi, bsc, msc valamint ba, ma képzés), akik rendelkeznek érvényes hallgatói jogviszonnyal. Egy hallgató csak egy pályamunkát készíthet, illetve egy pályamunka legfeljebb két fős csapatban készíthető. A pályázaton történő indulással a pályázók maradéktalanul elfogadják a tervpályázati kiírásban foglaltakat. A pályázaton való részvétel a pályázat kiírás szerinti benyújtásával jön létre.

A verseny itthoni szakasza kétlépcsős. Első fázisban a felkért építész iskolák belső pályázatokat írnak ki, melynek során 3-3 tervet kiválasztanak és neveznek az országos versenyre. Második fázisban az így összegyűlt 21 tervet a magyarországi zsűri értékeli és kiválaszt 3 tervet, amit továbbít a nemzetközi pályázatra.

A pályázatok beadásának határideje: 2013. március 22 péntek 14:00-16:00 között

A zsűri által kiválasztott legjobb három terv továbbjut az országos fordulóba, ahol esélye lesz arra, hogy azon első díjat elnyerve képviselje hazánkat a májusi workshopon Kassán. Az egyetemi forduló díjazottjai ezenfelül értékes könyvjutalomban is részesülnek.

A fontosabb határidők: 

  • kari pályázat lezárása: 2013. március 29.
  • országos pályázat lezárása: 2013. április 22.
  • nemzetközi pályázat beadása: 2013.április 30.