palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fémlemezfedések az építészetben pályázat

Pályázat a ma és a jövő építészei számára fémlemez burkolatok alkalmazási lehetőségeinek bemutatására.  A Prefa Hungária Kft. harmadik alkalommal hirdeti meg országos, nyilvános versenypályázatát, amelynek keretei között a minőségi fémlemezfedések és burkolatok, műemlék épületeken vagy modern környezetben történő határtalan és időtálló felhasználását kívánja díjazni és bemutatni. Mindezt a ma építésztervezőinek szemén át és a jövő építészeinek fantáziáját is segítségül hívva.

A Prefa Hungária Kft. országos, nyilvános, névaláírásos versenypályázatot hirdet a fémlemez burkolatok magas színvonalú alkalmazási lehetőségeinek bemutatása céljából az alábbi kategóriákban:

A. Építészek részére: PREFA anyaggal fedett – burkolt megvalósult épületek (középületek, lakóházak, műemlék épületek), vagy PREFA termék falhasználásával készült építési engedéllyel rendelkező tervek (középületek, lakóházak, műemlék épületek)

B. Építészhallgatók részére: Ötlet/tervpályázat a hallgató által választott bármilyen középület, vagy lakóépület (minimum 4 lakásos társasház) esetén PREFA termékre módosítva

KIÍRÓ

PREFA HUNGÁRIA KFT.

Cím: 2040 Budaörs, Gyár u. 2.
Képviselő: Nemere Judit cégvezető

E-mail: judit.nemere@prefa.com

Tel: 0623/511-670

LEBONYOLÍTÓ

Build-Communication Kft.
Iroda és postacím: 2040 Budaörs, Kolozsvári u. 8/a
Kapcsolattartó: Gloiber Edit
E-mail: gloiber.edit@buildmarketing.hu
Tel: 23/611-028, mobil: 30/758-4868

A PÁLYÁZAT CÉLJA

A pályázat célja annak bemutatása, hogy

 • a minőségi fémlemezfedések és burkolatok rendkívül széles körben, műemléki és modern környezetben egyaránt alkalmazhatók.
 • a minőségi fémlemez fedés és burkolat esztétikus és könnyű megmunkálása miatt nem szab határt a tervezői fantáziának, vagyis alkalmazásával akár a legkülönlegesebb építészeti elképzelés is megvalósítható.
 • a minőségi fémlemezfedés hosszú élettartamú és időjárás tűrő.

A KIÍRÁS JELLEGE

Országos, nyilvános és névaláírásos verseny.

A VERSENYEN RÉSZT VEHETNEK

A. kategória: építésztervezői jogosultsággal rendelkező természetes vagy jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek

B. kategória: építészhallgatók egyénileg, vagy csoportosan

A PÁLYÁZAT IDŐRENDJE

A pályázati kiírás megjelentetése: 2013. február 15.
A kérdések határideje: 2013. március 8.
A válaszok határideje: 2013. március 14.
Beadási határidő: 2013. április 22.
Bírálat: 2013. április 30-ig
A díjazottak előzetes értesítése: 2013. május 3-ig
Ünnepélyes eredményhirdetés: 2013. május 17.

PÁLYÁZATOKAT KÉT KATEGÓRIÁBAN LEHET BENYÚJTANI:

A. PREFA anyaggal fedett – burkolt megvalósult vagy tervezett épületek.

Engedélyezési vagy kivitelezési tervdokumentáció alapján, terv esetén építési engedéllyel (nem kell jogerős engedély legyen)

B. Építészhallgatói ötlet/tervpályázat

Tanulmányterv, koncepcióterv.

A „Fémlemez fedés az építészetben” versenypályázat korábbi kiírásán indított épülettel történő újabb nevezés kizárást von maga után.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

 • Dr. Czétényi Piroska, építész, a Magyar Építész Kamara Műemléki Tagozat elnöke
 • Noll Tamás, építész, a Magyar Építész Kamara elnöke
 • Bachman Zoltán, DLA, Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész
 • Boczkó Ákos, építész, a PREFA „Fémlemezfedések az építészetben” 2012. évi pályázatának díjazott tervezője,
 • Csanády Pál, építész, a Metszet főszerkesztője,
 • Nemere Judit, építőmérnök, cégvezető, Prefa Hungária Kft.

A Bíráló Bizottság döntése jogilag nem támadható.

A PÁLYÁZATI ANYAG KÖTELEZŐ TARTALMI ELEMEI

 1. A benevezett építészeti alkotás megnevezése, illetve kategóriába sorolása.
 2. A benevezett építészeti alkotás címe.
 3. Az építészeti alkotást a pályázatra nevező természetes, vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet neve, elérhetőségei (cím, telefon, e-mail), a kapcsolattartásra kijelölt személy neve, elérhetőségei.
 4. Az építészeti alkotást (terv) létrehozó tervező(k) neve, elérhetőségei (név, telefon, e-mail).
 5. A benevezett építészeti alkotást bemutató, maximálisan 2 A/4 oldal terjedelmű leírás, valamint ennek 10 soros összefoglalója.
 6. A benevezett építészeti alkotás teljes külalakját, alaprajzát, a környezethez való viszonyát, illetve a pályázat szempontjából lényeges (fémlemezfedés, vagy burkolat) részeinek felületi kidolgozását bemutató dokumentáció (helyszínrajz, homlokzati rajz, esetleg részletrajz illetve fotók).
 7. A Pályázó jelölje meg, hogy mely PREFA terméket választotta és miért?

A PÁLYAMŰVEK BEADÁSA

E-mailben: Az elektronikus formátumú pályázati anyagokat 2013. április 22-ig lehet megküldeni a gloiber.edit@buildmarketing.hu címre.

Postai úton: A nyomtatott formátumú, illetve a CD-n vagy egyéb adathordozón tárolt pályázati anyagokat 2013. április 22-ig kell postázni a Lebonyolító címére. (Build-Communication Kft., 2040 Budaörs, Kolozsvári u. 8/a)

Személyesen: A pályázati anyagok személyes beadására 2013. április 22-én 10.00 – 16.00-ig van lehetőség a lebonyolító címén. (Build-Communication Kft., 2040 Budaörs, Kolozsvári u. 8/a)

A beadási határidőt követően benyújtott pályázatot a Bíráló Bizottság nem veszi figyelembe.

A nyertes tervek a kiíró tulajdonába kerülnek és azt a kiíró jogosult – a szerzői jogok tiszteletben tartásával, illetve a szerzők nevének mindenkori feltüntetésével – tájékoztatás, reklám, stb. céljára felhasználni.

A nem nyertes pályaművek az ünnepélyes eredményhirdetést követő 10. munkanapig vehetők át előzetes egyeztetést követően a Lebonyolító címén. Az át nem vett pályamunkák megsemmisítésre kerülnek.

PÁLYÁZÓI KÉRDÉSEK

A Pályázók 2013. március 8-áig tehetik fel a pályázat tekintetében felmerült kérdéseiket e-mailben a Lebonyolítónak (gloiber.edit@buildmarketing.hu).

DÍJAK, ELISMERÉSEK

Kategóriánként 1-1 építészeti alkotás első díjat nyer.

Kategóriánként további 5-5 építészeti alkotás rangsorolás nélküli díjazásban részesülhet.

Az első díj:

A. kategória:

 • 250.000.- Ft pénzjutalom
 • teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére

B. kategória:

 • 50.000.– Ft pénzjutalom
 • teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére

A további díjazottak elismerése:

 • teljes ellátást tartalmazó 2 napos ausztriai tanulmányút 1 fő részére

BŐVEBB INFORMÁCIÓ A KIÍRÓRÓL

A Prefa Hungária Kft. a Prefa Aluminiumprodukte GmbH. magyarországi leányvállalataként 2004-ben kezdte meg tevékenységét, mint az anyacég termékeinek forgalmazója.

A forgalmazott termékek öt csoportba oszthatók:

1. Kiselemes tetőfedő rendszerek.
2. Lemeztekercsek korcolt tetőkhöz, síklemez fedésekhez, homlokzatburkolatokhoz.
3. Ereszcsatorna rendszerek.
4. Homlokzatburkolati rendszerek.
5. Solar – napelem rendszer.

Valamennyi termék széles színválasztékban kapható, kérésre egyedi szín is legyártható. A termékek alapanyaga ötvözött alumínium, a bevonat pedig magas hőmérsékleten beleégetett szín, amely lehetővé teszi a magas élettartamot és időjárás-tűrést. A rendszerek alkalmasak – többek között – a műemlékvédelem alatt álló építmények teljes tető – héjalás és vízelvezetési rendszer – korszerűsítésére, felújítására. Magyarországi referenciáink között található számos szép és igényes épület fémlemezfedése, így például a BME Q Épülete, Mezőkövesd Hotel Zsóri, Thermalbad Zsóri, Sárvár Fürdő épülete, Székesfehérvár Seawing gyártócsarnok, stb. A lemez esztétikus és könnyű megmunkálása nem szab gátat a tervezői fantáziának, megfelel a mai kor design elvárásainak. A Prefa cégcsoport az elmúlt 60 év során az európai piac meghatározó szereplőjévé vált az alumíniumból készült tetőfedések és homlokzatburkolatok gyártásában, értékesítésében. A több mint 3000 termékből álló paletta legfőbb jellemzője a megbízható minőség, a kiemelkedő garancia és rendkívüli élettartam.

Tájékoztatjuk a tisztelt pályázókat, hogy a PREFA termékek és a már elkészült referencia példák megtekinthetők a http://www.prefa.hu honlapon