palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Húsvéti locsolóvers pályázat – PIER-00021

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték a locsolkodás napját, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt formájában vödörnyi vízzel locsoltak vagy az itatóvályúba dobták a lányokat, akik a nemes alkalomra a legszebb ruhájukban pompáztak. A városokban, illetve napjainkban a finomabb formája az elterjedt, amikor illatos parfümféleséggel, locsolóvers elmondásával kell kiérdemelni a jutalmul kapott festett piros tojást. A szokás arra a legendára is visszavezethető, amely szerint locsolással akarták elhallgattatni a Jézus feltámadását hirdető jeruzsálemi asszonyokat, illetve vízzel öntötték le a Jézus sírját őrző katonák a feltámadás hírét vivő asszonyokat. A pályázati felhívás célja, hogy a 30 legjobb verseket beküldők írásait a nagy nyilvánosság számára még húsvét előtt megjelentesse.

Téma meghatározása

A locsolóvers külön műfajjá fejlődött a locsolkodáshoz párosuló – néha engedélyt kérő, néha humorosan fenyegető – rövid vers elmondása. Sok közismert változata létezik, de rögtönzöttek is vannak. A Pályázati Interaktív Elektronikus Rendszer által meghirdetett „Húsvéti locsolóvers” pályázati felhívásra várjuk a hagyományoknak megfelelő, de a modern kor szellemiségét is tükröző verseket.

A pályázat ingyenes és bárki részt vehet rajta.

Feltételek:

  1. Ugyanazon személy több pályázatot is benyújthat, azonban 1 pályázat csak 1 db, saját maga által készített művet tartalmazhat, melyet tulajdonosa később más fórumokon is szabadon megjeleníthet.
  2. A pályázó kijelenti, hogy az alkotás még semmilyen fórumon nem jelent meg.
  3. Pályázó kijelenti, hogy a szerzői jogokra vonatkozó szabályokat betartja.
  4. Az alkotás tiszteletben tartja mások érzéseit, nem tartalmaz szeméremsértő, durván illemtelen, trágár vagy uszító kifejezéseket.
  5. A pályázatot elektronikus úton nyújtották be a Pályázati Interaktív Elektronikus Rendszer használatával.
  6. Az adatlap minden kötelezően kitöltendő része ki van töltve.
  7. Pályázó hozzájárulását adja ahhoz, hogy benyújtott pályaművét kiíró a szerzői jogok tiszteletben tartása mellett ellenszolgáltatás nélkül felhasználja, publikálja.

Díjazás:
I-III. helyezett könyvjutalomban részesül.
Ezen felül a pontozási szempontok alapján rangsorolt legjobb 30 pályaművet digitális formájú OKLEVÉLLEL díjazzuk, valamint folyamatosan elérhetővé tesszük a nagy nyilvánosság számára a www.pier.hu honlapon.
Pontegyenlőség esetén azonos pontszámot elért pályamű azonos helyezést ér el (holtverseny).

Pályázatot kiíró szervezet:
Pályázati Interaktív Elektronikus Rendszer, 1044 Budapest, www.pier.hu.
Kapcsolattartó: info@pier.hu
E-mail cím: palyazat@pier.hu

Benyújtás határideje:
2013. február 18. 00:00 – 2013. március 22. 23:30

Teljes felhívási dokumentáció és benyújtás helye:
Elektronikus úton – a PIER rendszerén keresztül a www.pier.hu honlapon