palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egypercesnovella-író pályázat

Az egypercesnovella-író pályázatra pályázni legfeljebb 110 szavas alkotásokkal lehet, amelyek az örkényi, groteszk, ironikus világlátás szellemében beszélnek mindennapjaink abszurditásáról, lehetőleg – de nem kötelező jelleggel – az egészség témájához kapcsolódva.

Egy szerző legfeljebb két pályamunkával jelentkezhet. A pályázatból kizárásra kerülnek azon pályaművek, amelyek más pályázaton nyilvánosságot kaptak (pl. nyertes pályázatként), vagy szerzői jogot sértenek. A pályázaton az Egis Gyógyszergyár Zrt. munkavállalói nem indulhatnak.

A pályázat jeligés; a jeligével ellátott pályamunkákat elektronikus úton várják a palyazat@orkenyszinhaz.hu e-mail címre, 2023. július 31-éig.

A jelige feloldását (jelige, az alkotó neve és elérhetőségei) postai úton várjuk az Örkény István Színház címére: 1075 Budapest, Madách tér 6. szám.

A pályázat eredményhirdetése 2023 őszén ünnepélyes keretek között történik. A díjátadóról szóló beszámolót és a díjazottak nevét közzéteszik az Örkény Színház, illetve az Egis Gyógyszergyár Zrt. honlapján és közösségimédia-felületein.

A bíráló bizottság tagjai:
• Ari-Nagy Barbara, az Örkény István Színház dramaturgja
• Bíró Kriszta, az Örkény István Színház színművésze
• Varga Zsófia, az Örkény István Színház dramaturgja

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat az Örkény István Színház színészei felolvassák, az ebből készült videósorozatot pedig a Színház, illetve az Egis Gyógyszergyár Zrt. közzéteszi saját közösségimédia-csatornáin.

A díjazott alkotók két személyre szóló színházbérletet nyerhetnek az Örkény Színház 2023/24-es évadára.