palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Együtt egy jobb internetért! videópályázat

Belegondoltál már abba, mi lenne, ha te lennél Magyarország egyik legnépszerűbb influencere? Mit tennél, ha a legjobb barátod személyes adataival élnének vissza a világhálón? A verseny célja az, hogy a fiatalokat, a „digitális bennszülötteket” motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre, különösen a kortárssegítésre.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciumvezetője a 2019-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából videópályázatot ír ki hazai általános iskolások és középiskolások számára.

A verseny célja az, hogy a fiatalokat, a „digitális bennszülötteket” motiválja médiatartalmak előállítására a biztonságos internet témájában, felhívja a figyelmet az internetben rejlő számtalan lehetőségre, különösen a kortárssegítésre.

Videópályázatunkkal a fiatal felhasználókat szeretnénk aktív fellépésre buzdítani, hogy a közösségi tér lehetőségeit és előnyeit kihasználva valós problémákra bátran merjenek reagálni. Világszerte egyre ismertebbek a fiatalok körében a véleményformálók, az influencerek. Ők olyan emberek, akik véleményükkel, viselkedésükkel hatással vannak embertársaikra, így saját látásmódjukkal, egyedi hangjukkal tömegek véleményét, gondolkodásmódját tudják alakítani.

A világháló helyet és teret is biztosít arra, hogy hasznos információkat osszunk meg másokkal, segítsünk egymásnak, de veszélyeket is rejt. Az általunk megosztott pozitív tartalmakkal tehetjük jobbá az internetet.

Verseny leírása

Készíts egy legfeljebb 3 perces rövidfilmet, amelyben influencerként meséled el rajongóidnak egy barátod történetét, akinek személyes adataival nemrég visszaéltek a világhálón. Mit tanácsolsz neki és rajongóidnak, mit lehetne tenni ilyen esetben? Mit tehetnének annak érdekében, hogy ez többet ne fordulhasson elő, és mi a te véleményed erről a történetről.

A teljes történetet neked magadnak kell kitalálnod. Figyelj arra, hogy a 3 perces kisfilm a barátoddal megtörtént esetről szóljon, és te úgy szólj a követőidhez, mint Magyarország egyik legnépszerűbb influencere.

Kik jelentkezhetnek?

  1. Általános iskola alsó-tagozatos tanulói (1-4. évfolyam)
  2. Általános iskola felső tagozatos tanulói (5 -8. évfolyam)
  3. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

Határidők

Beküldési határidő: 2019. január 25., éjfél

Nyeremény

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A győztesek pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, továbbá meghívást nyernek a Biztonságosabb Internet Nap központi rendezvényére. Ennek időpontja 2019. február 5., helyszíne Budapest. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogjuk!

Két korcsoportban díjazzuk a pályamunkákat: külön az általános iskolásokat, és külön a középiskolásokat

  • I.díj: 50.000Ft
  • II.díj: 40.000Ft
  • III.díj: 30.000Ft
  • IV- VII. díj: 10.000 Ft

A pályamunkák elkészítésekor tudomásul kell venni, hogy az alkotásokat később felvilágosító, figyelemfelkeltő céllal szeretnénk terjeszteni!

Lebonyolítás

A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetitek nyomon.
A videópályázatra érkező kisfilmeket a sip@gyermekmento.hu központi címre várjuk!

Eredményhirdetés: 2019. február 5. (A nyerteseket külön értesíteni fogjuk!)

Díjátadás: Budapest, 2019. február 5.

Hozzájárulás a pályamunkák felhasználásához

A jelentkezési lapon kívül kérjük, hogy minden pályázó küldje el a hozzájárulási nyomtatványt is!

További információ a Biztonságosabb Internet Napról: http://www.saferinternetday. org/web/guest/home