palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Electrolux Design Lab 2013 formatervezői verseny

2013-ban az Electrolux Design Lab formatervezői verseny a „városiasodásból” eredő problémák megoldását tűzte ki célul. Ezért olyan pályamunkákat vár a versenyzőktől, amelyek az egyszerű, innovatív, idő- és energiatakarékos, egészséges, praktikus és szórakoztató városi életet szolgálják. Idén először, a pályaműveket több szakaszban kell elkészíteni úgy, hogy a kidolgozáshoz az Electrolux szakértői is segítséget nyújtanak. A legjobb pályázatok kiválasztásába pedig a nagyközönség is beleszólhat.

A holnap városa szűkében van a helynek, nyüzsgő és zsúfolt. Egyre több ember választja a vidéki környezet helyett a sűrűn lakott várost lakóhelyéül, a lakó- és életterek kisebbek, s egyre kevesebb tárolóhely áll rendelkezésünkre. Ugyanakkor a jövő otthonának továbbra is el kell látnia a kikapcsolódás és a kulináris élmény központjának szerepét. Éppen ezért olyan eszközökre és szolgáltatásokra van szükségünk, melyekkel mindennapi életünket, alkalmazkodva a változásokhoz, továbbra is kényelmesen élhetjük.

Ez az átalakulás, az urbanizáció adta az idén 11. alkalommal meghirdetett Electrolux Design Lab nemzetközi formatervező verseny témáját. A vállalat olyan termékek, kiegészítők, tartozékok és szolgáltatások tervét várja a formatervező hallgatóktól és friss diplomás ipari formatervezőktől, amelyek segítenek lépést tartani a körülöttünk zajló változásokkal és alkalmazkodni hozzájuk.

A pályázók, a verseny 11 éves történetében először, az urbanizáció témájához kapcsolódóan három fókuszterület közül választhatnak. A terveket a közösségi főzés, a friss levegő vagy a tiszta otthon témakörében készíthetik el a versenyzők.

közösségi főzés kategória pályázóinak terveikkel arra a kérdésre kell választ adniuk, hogy miként kínálhat megoldást a formatervezés a szórakozásra, az időtakarékosságra és az egészségesebb életre, miközben időbeosztásunk egyre szorosabb.

Friss levegő témakörben olyan esztétikailag is kiemelkedő formatervezési megoldásokat vár az Electrolux, mely a legjobb minőségű levegőt biztosíthatja otthon.

Tiszta otthon témakörben pedig új, a jövő városaiban élők igényeihez alkalmazkodó, kompakt, korszerű és egyszerűen használható tisztítási megoldásokkal pályázhatnak a hallgatók és a friss diplomások.

A terveknek természetesen az Electrolux hagyományaival összhangban, a svéd dizájn értékeit is tükrözniük kell. A környezettudatosság, az intuitív és egyszerű használat, valamint az esztétikus megjelenés az idén is alapkövetelmény.

Az előző évektől eltérően a pályaműveket több szakaszban kell elkészíteni, s a folyamatos kidolgozáshoz segítséget nyújtanak az Electrolux dizájnerei. Az első szakasz a koncepció megalkotására helyezi hangsúlyt, amelyet a látványterv és a műszaki részletek kidolgozása követ, így a pályázók különböző területekre összpontosíthatnak a tervezési folyamat során, s a legjobb pályaművek folyamatosan fejlődhetnek a verseny ideje alatt.

A folyamatos visszajelzés és ösztönzés mellett az Electrolux szakértői választják ki azokat a pályaműveket, melyek a következő szakaszba továbbjuthatnak. A legjobb tervek megtekinthetők lesznek az interneten, így a hallgatók és a közönség népszerűsíthetik azokat a közösségi médiában. Idén először, a legjobb 80 pályamű közül a közönség is továbbjuttathat egy tervet a legjobb 20, majd a legjobb 8 közé.

Az utolsó szakaszban nyolc döntős mutathatja be terveit a záró eseményen, a világszerte elismert szakértőkből álló zsűrinek. A zsűri a pályázatokat az intuitív tervezés, az innováció és a fogyasztói igények kielégítése alapján bírálja el. Az első díj egy hat hónapos fizetett gyakornoki állás az Electrolux egyik globális tervezőközpontjában, valamint 5000 euró. A második és a harmadik díj 3000, illetve 2000 euró, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.

Időzítés

  • 2013. március 15.  Az ötlet és az előzetes vázlatok beadása
  • 2013. május   Koncepció kidolgozása
  • 2013. június   Vizuális fejlesztés
  • 2013. augusztus  Műszaki jellemzők és fenntarthatóság
  • 2013. október   Electrolux Design Lab döntő

Díjak

  • Első díj: 5 000 euró, valamint egy 6 hónapos fizetett gyakornoki állás az Electrolux valamelyik globális terméktervező központjában.
  • Második díj: 3 000 euró
  • Harmadik díj: 2 000 euró
  • Közönségdíj: (online szavazás alapján)  1 000 euró

A verseny első szakaszának, a koncepció ismertetésének és vázlatának benyújtási határideje 2013. március 15.

A Design Lab versennyel kapcsolatban az Electrolux alábbi közösségi csatornáin további információ olvasható:

A pályázati anyag alább található:

További információ: www.electrolux.hu és http://newsroom.electrolux.com/hu

További információ:

Medveczki Erika, marketing menedzser, Electrolux,

Tel: 467-3211 vagy erika.medveczki@electrolux.hu

Horváth Annamária, vezető tanácsadó, Morpho Communications

Tel: 488-0255 vagy horvath.annamaria@morpho.hu