palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Templomok és orgonák fotópályázat

A salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központ, a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület, valamint a Szent József Plébánia – mint rendezők fotópályázatot hirdetnek „Templomok és orgonák” címmel az alábbi feltételekkel:

A pályázaton mindenki rész vehet, aki a kiírási feltételeket elfogadja

A szerző összesen maximum 25 db. digitális fotót küldhet be. A képek jelölése a nevezési lap szerint! Ezen számon belül lehetőség van 1 sorozatra, ami legfeljebb 4 fotóból állhat. A sorozat képeit egymás után növekvő képsorrendben kell a cd-re felvinni, s azt jelölni kell. A sorozat nem bontható meg!

A fotók témája: A nógrádi szénmedence templomi orgonáinak – továbbá az orgonával kapcsolatos zenei-, illetve hitélet – ábrázolása olyan helységekben, ahol bányák működtek (felsorolás mellékletben). A digitális fotók kidolgozási módja kötetlen. A fotókat 20×30-asra kell méretezni a közös nagyíthatóság érdekében. A hosszabbik oldal minimum 1800 pixel legyen.

A beküldő köteles a nevezési lapon, a szerző nevét, és elérhetőségeit (lakcím, telefon, email cím), a kép címét, jelölését, a fotó készítésének helyét és dátumát feltüntetni. A fotókról 2 példányos nevezési lapot kell kiállítani.

A cd-t gondos csomagolásban kell a kiállítási naptárban megjelölt helyre, illetve határidőre beküldeni. Alkotó kollektívák tagjai beküldhetik cd-iket közös csomagban is, de az egyéni nevezési lap kitöltése ebben az esetben is szükséges.

A képanyag zsűrizésre való előkészítésének biztonsága érdekében a határidő minden résztvevő számára kötelező.

A beérkezett képanyagból 3 tagú zsűri közreműködésével a bemutatásra, illetve kiállításra alkalmas digitális fotók kiválogatásra kerülnek, abból kiállítást rendezünk. A fotókat kiállítjuk, illetve az arra érdemes munkákat a zsűri döntése alapján díjazzuk. Felajánlások alapján különdíjak kerülnek kiadásra. A kiállításra kerülő fotókat lenagyíttatjuk, melyek a kiállítás után a nagyíttatás költségviselőjének tulajdonába kerülnek.

A kiállításra nem kerülő, de a zsűri válogatása alapján arra érdemes fotókat egy fotóklub program keretén belül zenei kísérettel levetítjük.

A zsűri döntése mind az elfogadás, mind a díjazás tekintetében megtámadhatatlan. A zsűritagok és azok hozzátartozóinak képei nem lehetnek díjazottak.

A zsűrizés nyilvános, azon a szerzők és érdeklődők részt vehetnek, kivéve a díjmegállapítást. Ugyanígy nyilvános a zsűrizés napján tartandó szakmai konferencia.

A digitális fotókat tartalmazó cd-ket a nevezők a Fotóklubban átvehetik a zsűrizés után.

A szerzők a nevezési lap aláírásával a pályázati feltételeket tudomásul veszik és garantálják, hogy a pályázatra saját, eredeti műveiket küldik be, és egyúttal nyilatkoznak, hogy az ábrázolt személyek személyiségi jogait nem sértik.

A rendezők a beküldött digitális fotókat a kiállítás propagandája és katalógus illusztrálására díjmentesen felhasználhatják. Minden más célú felhasználás csak a szerző előzetes hozzájárulásával történhet. A szerzők alkotásaikat szabadon felhasználhatják.

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás.
Nevezési lap
Helyszínek
Határidők

Díjazás: serleg az első 3 helyezettnek. Különdíj felajánlók: Szent József Plébánia a 75 éves orgonájáról készült legjobb fotóért, JAMKK, valamint a Fotóklub Egyesület.

A zsűri: Dr. Csongrády Béla; Dr. Márkus László; P. Tóth László.

A pályázattal kapcsolatos információk a www.fotoklub-nograd.hu weblapon megtalálhatók.