palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Elektromos gépjármű beszerzésének támogatása

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázata  az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében, új, a pályázat benyújtását megelőzően forgalomba még nem helyezett, vagy a márkakereskedő, illetve az importőr által tesztautóként/demóautóként saját tulajdonban forgalomba helyezett (az első forgalomba állítástól a megrendelés dátumáig eltelt maximum 180 nap és 6.000 km futásteljesítményen belül), tisztán elektromos személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik és/ vagy L7e-CU kategóriájú áruszállításra tervezett nehéz emelt teljesítményű kvadok megvásárlásának valamint zárt, vagy nyílt végű pénzügyi lízing és operatív lízing keretében elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására.

A támogatás nyújtásának célja elsődlegesen az elektromobilitás hazai elterjedésének előmozdítása, a közúti forgalom tisztábbá tétele.

Pályázat kódszáma: GZR-D-Ö-2018

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 3.000.000.000 forint.

Pályázatot benyújtani jogosultak köre, támogatott tevékenységek köre

  1. magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyként legfeljebb egy elektromos gépkocsi beszerzése támogatható,
  2. magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozónként, ügyvédenként, egyéni szabadalmi ügyvivőnként, egyéni közjegyzőnként legfeljebb egy elektromos gépjármű beszerzése támogatható, amennyiben a rendelkezésre álló szabad de minimis keretét nem haladja meg az igényelt támogatás összege,
  3. magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező civil szervezetként, helyi önkormányzatként, köztestületként, költségvetési szervenként, egyházi jogi személyként, ügyvédi irodaként, szabadalmi ügyvivői irodaként, közjegyzői irodaként, gazdasági társaságonként és végrehajtói irodaként legfeljebb a rendelkezésre álló szabad de minimis keretének összegéig beszerezhető darabszámú elektromos gépjármű beszerzése támogatható.

Pályázattal elnyerhető támogatás
Jelen program esetében kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett elektromos gépjármű beszerzéséhez nyújtható támogatás.
A regisztrált kereskedőktől történő gépjárműbeszerzés esetén a támogatás mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 20 M Ft-os eladási ár 21 százaléka, de legfeljebb 1,5 millió forint.

A maximális támogatási intenzitás mértéke: 21%.

Letölthető dokumentum

e-mobi palyazati_kiiras_gzr_d_o_2018

pályázói segédlet

A pályázatok benyújtására 2018. október 29. 08:01 perctől 2020. május 1. 23:59 percig van lehetőség.

A pályázat benyújtása postai úton és a pályázati portálon (www.palyazat.e-mobi.hu) keresztül elektronikus formában történik.

A pályázati konstrukcióval kapcsolatos információk, segédletek, ügyfélszolgálati elérhetőségek a www.palyazat.e-mobi.hu weboldalon érhetők el.

Levelezési cím:
e-Mobi Nonprofit Kft.,
1301 Budapest, Pf.: 95.

Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás a Lebonyolító szerv ügyfélszolgálatán érhető el:
Telefonszám : +36-1-265–5029 (2. gomb kiválasztásával)
Telefonos ügyfélszolgálati idő:
Hétfő- Péntek: 10-14:00
e-mail cím: info@e-mobi.hu