palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Élelmezési világnap fotópályázat

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) élelmezési világnapi fotópályázata felhívást intéz Európa és Közép-Ázsia – ez a hatalmas és sokszínű térség – lakosságához, hogy a képek erejét használva dokumentáljuk az élelmiszer-ellátási rendszerek jelenlegi állpotát és mutassunk be jövőbe mutató ötleteket és kezdeményezéseket.

Egy hosszú és egészséges élethez elengedhetetlen a jó minőségű víz, levegő és étel. Az első kettővel ellentétben egy sor lépésre – vagyis az élelmiszer-ellátási rendszerre – van szükség, hogy étel legyen az asztalon, azt ugyanis meg kell termelni, fel kell dolgozni és gyakran még szállítani, áruba bocsátani is szükséges. Eljött az idő az élelmezési rendszerek átalakítására, hogy azok hatékonyabb és befogadóbb működése révén jobbá váljon a termelés, a táplálkozás, a környezet állapota és mindenki élete.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) élelmezési világnapi fotópályázata felhívást intéz Európa és Közép-Ázsia – ez a hatalmas és sokszínű térség – lakosságához, hogy a képek erejét használva dokumentáljuk az élelmiszer-ellátási rendszerek jelenlegi állapotát és mutassunk be jövőbe mutató ötleteket és kezdeményezéseket.

A „négy jobb” mentén négy kategóriában várják a fényképeket:

  • Jobb termelés,
  • Jobb táplálkozás,
  • Jobb környezet,
  • Jobb élet a vidéki térségekben.

A fényképek beküldési határideje 2021. október 24. éjfél.

A négy nyertest – kategóriánként egyet – a FAO zsűrije választja ki, nevük a FAO honlapján lesz nyilvánosságra hozva novemberben. A nyerteseket a FAO helyi irodái szerte Európában és Közép-Ázsiában egy meglepetés ajándékcsomaggal és egy elismerő oklevéllel jutalmazzák.

Hogyan jelentkezhetek a fotópályázatra?

Csupán három egyszerű lépés szükséges a részvételhez:

  1. Készíts egy fényképet amely bemutatja, hogy miként változtathatjuk vagy változtatjuk meg már most az élelmiszertermelést, -feldolgozást, -szállítást és -fogyasztást a termelés, a táplálkozás, a környezet állapota és mindenki életének jobbá tételéért.
  2. Töltsd ki az online elérhető jelentkezési lapot angolul és mutasd be röviden a képet és a hozzá kapcsolódó ötletet.
  3. Küldd el a fotót a kitöltött jelentkezési lappal együtt a REU-WFD-Photos@fao.org e-mail címre október 24-ig.

A 18 év alatti személyek esetében a jelentkezés feltétele a szülő vagy gondviselő írásos hozzájárulása az alábbi dokumentum kitöltésével.

A pályázat további részletei és feltételei megtalálhatók a vonatkozó szabályzatban angol nyelven.

További információ a pályázat honlapján.

A közösségi médiában használd a #WorldFoodDay és az #ÉlelmezésiVilágnap hashtageket.

Az élelmezési világnapról
A világszerte 150 országot felölelő összefogás az, ami a magyar kezdeményezésű élelmezési világnapot kiemeli a többi neves ENSZ nap közül. A számtalan rendezvényen egyaránt jelen vannak a kormányzati, vállalati és civil szféra képviselői, hogy ráirányítsák a figyelmet és tettekre sarkalljanak a mennyiségi és a minőségi éhezés felszámolásáért. A 2021-es #ÉlelmezésiVilágnap már a második a súlyos következményekkel bíró koronavírus járvány kitörése óta. Elérkezett hát az idő, hogy a jövőbe tekintsünk, amit közösen építünk.