palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Élelmiszerlavina pályázat 2014

Magyar Élelmiszerbank EgyesületA Magyar Élelmiszerbank Egyesület pályázatot  hirdet, azzal a céllal, hogy helyi összefogással rászorulók élelmiszertámogatáshoz juthassanak. A projektben résztvevők, a kiírók által nyújtott kezdeti támogatás segítségével, helyi összefogással élelmiszereket (zöldséget) termelnek, a megtermelt élelmiszereket a környéken élő rászorulókhoz juttatják el ingyenes adomány formájában.


A pályázaton részt vehet minden Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező közhasznú szervezet, oktatási intézmény és települési önkormányzat. A pályázók a megvalósításhoz partnerként egyéb szervezeteket is (pl. vállalato(ka)t, helyi egyházi szervezeteket) bevonhatnak.

A pályázaton kiválasztott szervezetek zöldségvetőmagokból álló támogatásban részesülnek. A pályázó feladata a kapott vetőmagok segítségével élelmiszerek előállítása, és a megtermelt élelmiszer rászorulókhoz történő eljuttatása.

A program megvalósításához a pályázónak (és partnereinek) kell biztosítania az alábbiakat: 

  • a termeléshez szükséges (megművelésre alkalmas, öntözhető és nem belvíznek kitett) földterületet
  • a termeléshez szükséges eszközöket és emberi és egyéb erőforrásokat (pl. öntözés)
  • a program szakmai felügyeletét ellátó, felsőfokú agrár- vagy kertészeti végzettséggel rendelkező szakembert
  • a megtermelt élelmiszerek szétosztását a rászorulók között

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. február 28.

Letölthető dokumentumok

A kitöltött pályázati űrlap elektronikus benyújtása mellett a pályázat szerves részét képezi a program megvalósítására kijelölt földterületről készített fénykép, melyet a lavina@elelmiszerbank.hu email címre kell elküldeni a pályázó szervezet nevének megjelölésével (a pályázatban megadott nevet kérjük feltüntetni).

feed the people

A pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseket kizárólag telefonon és 9:00-15:00 között tudjuk fogadni az alábbi elérhetőségen:

Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Kapcsolattartó: Szecsődi Veronika
Telefon: 06-30-348-2058

Link: élelmiszerlavina 2014