palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Élelmiszerlavina pályázat

meb-pályázatA Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Syngenta Kft. támogatásával “Élelmiszerlavina” címmel hirdet pályázatot. A projekt célja, hogy a kiíró által nyújtott kezdeti támogatás segítségével helyi összefogással élelmiszereket (zöldséget) termeljenek, a megtermelt élelmiszereket a környéken élő rászorulókhoz juttassák el ingyenes adomány formájában.


A pályázaton részt vehet minden Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező közhasznú szervezet, oktatási intézmény és települési önkormányzat. A pályázók a megvalósításhoz partnerként egyéb szervezeteket (pl. mezőgazdasági termelőket) is bevonhatnak. A kiíró kifejezetten preferálja, ha program több résztvevővel, helyi szintű összefogással valósul meg (például önkormányzat, civil szervezet, mezőgazdasági termelő cég/vállalkozó). A cél minden esetben az, hogy a projekt eredményeként minél több rászoruló részesüljön élelmiszeradományban. A projekt további célja, hogy a rászorulók a projektben szerzett gyakorlati tapasztalatukat felhasználásával, saját élelmiszer előállításra is képessé váljanak.

A pályázaton kiválasztott szervezetek a zöldség-vetőmagokból és zöldségtermesztéshez használható növényvédő szerekből álló támogatásban részesülnek. A pályázó feladata a kapott anyagok segítségével az élelmiszerek (zöldség) előállítása, a munkaképes rászorulók bevonása a termelésbe, valamint a megtermelt élelmiszer rászorulókhoz történő eljuttatása.

A program megvalósításához a pályázónak (és partnereinek) kell biztosítania az alábbiakat:

  • A termeléshez szükséges (megművelésre alkalmas) földterületet
  • A termeléshez szükséges eszközöket és emberi és egyéb erőforrásokat (pl. öntözés)
  • A megtermelt élelmiszerek szétosztását rászorulók között

A pályázati kiírás és pályázati adatlap innen letölthető:

A pályázat benyújtásának határideje: 2011. március 07.

A pályázatokat az elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu e-mail címre várjuk!

További tájékoztatás kérhető az alábbi címen: elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu

Forrás: http://www.elelmiszerbank.hu/