palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Biodiverzitás Fővárosa Díj

Biodiverzitás DíjIsmét elindult a verseny a Biodiverzitás Fővárosa címért! Az európai uniós tagállamok környezetvédelmi és területfejlesztési szervezetei keresik a biológiai sokféleség fővárosát Franciaország, Németország, Magyarország, Szlovákia és Spanyolország területén. A versenybe a kis falvaktól a nagyvárosokig bármilyen típusú település bekapcsolódhat. A verseny célja megtalálni azokat a településeket, amelyek a legjobb teljesítményt nyújtják a biológiai sokféleség megőrzése érdekében.

Magyarországon a versenyt a Balatoni Fejlesztési Tanács szakmai szervezete a Balaton Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálja. A verseny kérdőívet a Hétfa Elemző Kft. munkatársai fejlesztették ki.

Díjazás területei

  • Magyarország Biodiverzitás Fővárosa címmel járó díj: médiahely (egyéves állandó hirdetés) a Port.hu honlapon;
  • Különdíjban részesül a legjobb projekt eredménnyel rendelkező önkormányzat: DestourPro – Environment – települési turisztikai honlap készítés.
  • Méret-kategóriánként az első három legjobb teljesítményt elérő önkormányzat magyar iparművész által tervezett díjban részesül.
  • Minden résztvevő önkormányzat oklevelet kap.

Az önkormányzatok az alábbi kérdőívet kitöltve vehetnek részt a versenyen. Természetesen amennyiben az egyszerűbb, a kérdőív kitölthető papír-alapon is. A pályázati anyag letölthető a következő lapon található linkre www.balatonregion.hu/biodiverzitas/kerdoiv kattintva.

Pályázati határidő: 2011. május 31.

Bővebb információ: http://www.balatonregion.hu/biodiverzitas_dij

Forrás: http://www.balatonregion.hu/