palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Életem legfontosabb értéke – esszépályázat

Melyik a legfontosabb érték az életemben, amely biztosítja az elkövetkező 20 évben boldogulásomat, teljes értékű életemet? Esszépályázat az értéktudatos jövőkép kialakítására. 450 ezer forintos összdíjazású esszépályázat.

Mindannyian számon tartjuk eddig összegyűjtött értékeinket, az anyagi természetűeket ugyanúgy, mint a szellemi vagy lelki minőségeket. Ám nem sokszor vetünk számot azzal, hogy ezek közül melyik fogja leghatékonyabban segíteni életünket egy-két évtizedes időtartamot figyelembe véve. Egyéni ambícióink és képességeink? Azok a lelki és magatartásbeli hagyományok, amelyeket a családunktól kaptunk? Az a tudás, amelyet az iskolában és különféle képzéseken szereztünk? Az emberismeret, amely hosszú éveken át alakul ki bennünk? A problémamegoldó képesség? A kreativitás? A jó kommunikációs készség? A baráti hálózat, amely segítségünkre van, amikor éppen úgy érezzük, lefelé haladunk a lejtőn? Melyik a legfontosabb a boldog, teljes értékű, elvárásainkhoz igazodó élet szempontjából?

Erre várjuk a választ pályázóinktól olyan esszé formájában, amelyben részben pontosan meghatározzák ezt az általuk választott értéket, részben hatásos, jól kifejtett érvekkel (akár irodalmi művekből vagy képzőművészeti alkotásokból vett példákkal) alátámasztják választásuk okát.

Eredeti szövegeket várunk, amelyeket más nyomtatott vagy online fórumon, lapban még nem publikált a szerző.

A pályázatok terjedelme: 20 000–25 000 leütés (azaz karakter szóközzel)

A pályázatok beérkezési határideje: 2018. szeptember 30.
A pályamunkákat magyar nyelven várjuk.

Pályázhat minden 35. évét még be nem töltött szerző.

Díjazás:
1. díj: 200 000 Ft
2. díj: 150 000 Ft
3. díj: 100 000 Ft

A pályázatokat a kortars.esszepalyazat@gmail.com címre várjuk. A dokumentumba a pályázók CSAK JELIGÉT írjanak, nevet ne! A jeligék feloldását a kortars.palyazatok@gmail.com e-mail címre várjuk.

A zsűri tagjai a Kortárs folyóirat és a Kortárs Online szerkesztői. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben nem érkeznek be megfelelő minőségű pályaművek, a pályázati díjakat nem osztja ki.

A pályázatot kiíró szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaművek közül az arra érdemesítetteket a Kortárs folyóiratban, illetve a Kortárs Online-on közzétegye.

A pályázat eredményéről a pályázókat 2018. október 25-ig értesítjük, a pályázat hivatalos eredményhirdetésére a Kortárs-díj 2018. évi átadóján kerül sor.

Nem pályázhatnak a Kortárs folyóirat, illetve a Kortárs Online szerkesztői és közeli hozzátartozóik.