palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szegedi Kis István kutatói ösztöndíj

Ösztöndíj pályázat fiatal kutatók számára a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom- , liturgia- és társadalomtörténeti, valamint egyházművészeti kutatásának ösztönzése.

Pályázhatnak:

  • Az 1978. január 1. után születettek.
  • Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak, amennyiben nem töltötték ki a háromszor egyéves ösztöndíjas intervallumot.
  • Nem pályázhat, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban –pl. DLA-ösztöndíj, PHD-ösztöndíj, NKA alkotói támogatás, MMA Művészetelméleti Tagozat ésMTKK pályázati támogatás, MTA által kiírt ösztöndíjak (Bolyai János Kutatási Ösztöndíj, DomusHungarica Ösztöndíj) stb. – részesül.

Ösztöndíjban részesülhet évente: legfeljebb 10 fő.

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap (2018. szeptember 1. napjától 2019. augusztus 31. napjáig).

Az ösztöndíj összege: bruttó 200. 000 Ft/hó

A pályázat tartalmi és formai követelményei:
Az ösztöndíj kutatói programmal pályázható meg. A pályázó aláírásával hitelesített kutatói munkatervének tartalmaznia kell a téma és a kutatói koncepció leírását, az intézmény(ek) megnevezését, ahol a pályázó kutatni kíván, valamint a kutatás tervezett publikációs hozadékát. DLA-, illetve PhD-ösztöndíjas témával és fordítói munkával nem lehet pályázni. Az ösztöndíj újabb ösztöndíjas időszakra való megítéléséhez minden esetben új pályázatot szükséges benyújtani az adott pályázati kiírás szerint. Amennyiben a pályázó több ösztöndíjas időszakra szóló munkatervvel pályázik, programjának az egyes intervallumokra eső részeit egyértelműen kell ütemeznie pályázatában.

Letölthető dokumentumok

SzegediKis_Ösztöndíj_ pályázati kiírás

Pályázati adatlap

Az ösztöndíj az SZJA törvény alapján nem minősül adómentes jövedelemnek, ennek megfelelően a hatályos jogszabályi előírások szerinti levonásokkal csökkentett összeg kerül kifizetésre.

A pályázatokat elektronikus vagy postai úton 2018. október 1., hétfő, 16 óráig lehet benyújtani.