palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Életjel – 21. ARC Közérzeti pályázat

A 21. ARC közérzeti pályázat pályázat témája: Életjel. Korlátlanul pályázhat bárki, és a kiállítások is nyitottak, éjjel-nappal ingyenesen megtekinthetők. Nem kell ehhez erő, hatalom, pénz. Elég vagy te, az ötleted, a pályázatod és a részvételed az idei ARC kiállításon.  Alkoss, nevezz, adj életjelet! Szabadon választott téma: Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon!

Nehéz időkön vagyunk túl – mindenki megélte a veszteséget. Van, aki a munkáját, a megtervezett jövőjét, a vállalkozását veszítette el, van, aki a szomszédját, a barátját, rokonát, de ha csak az ismerősének az ismerősét, már az is több a soknál.

És mégsem változott semmi: a gazdagok még gazdagabbak lettek, a szegények még szegényebbek és még többen szegények, a környezetünkre még magasabbról tesznek azok, akiknek vigyáznia kellene rá, a gazdaság még kevésbé emberi, pedig az emberekből él, a pénz pedig még nagyobb úr, mert a hatalmi erők szemrebbenés, együttérzés és részvét nélkül préselték ki, amit csak lehet ebből a tragikus helyzetből.

Ami azt jelenti, hogy idén bőven van dolgunk, témánk, és persze plakáthelyünk.

Lehet, hogy neked sem tetszik mindez. Lehet, hogy van róla véleményed, lehet, hogy észrevettél valami fontosat, amit mások nem, de az is lehet, hogy mesélnél valamit úgy, ahogy más nem meséli el.

Itt az ideje, hogy magunkhoz térjünk: a kreativitás, az emberiesség és az érzékenység a mi erőnk. És te is itt vagy velünk: akik nem adják fel a küzdelmet a kultúráért, a környezetért, az emberiességért és a közös együttlétért. Pusztán a létezésünk, az életünk jelei, a leheletünk, a testhőmérsékletünk, az érintésünk, a látásunk és persze leginkább a kreativitásunk az, amivel hangot adhatunk annak, amiben hiszünk.

Nem kell ehhez erő, hatalom, pénz. Elég vagy te, az ötleted, a pályázatod és a részvételed az idei ARC kiállításon.

Alkoss, nevezz, adj életjelet! Szabadon választott téma: Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, témával is pályázhatsz szabadon!

Magyarország legnagyobb köztéri kiállítása várja szabad gondolataidat és zseniális vizuális ötleteidet! Alkoss képet, és pályázz!

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Kiírója az ARC Művészeti Szolgáltató NonprofitKft.

Jogi és személyi feltételek:

  • Érvényesen pályázhat minden 18. életévét betöltött természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli bejegyzett szervezet (ez utóbbi kettő együttesen a továbbiakban:jogi személy).
  • Állampolgárság és lakóhely tekintetében a pályázat Kiírója nem köt ki feltételt a pályázókkal szemben.
  • Pályázni csoportosan is lehet.
  • A pályázat Kiírójának tagjai, tisztségviselői,alkalmazottai, illetve a felsoroltak hozzátartozói és közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

Két kategóriában lehet pályázni:

1. főtéma: ÉLETJEL,
2. Szabadon választott téma

A pályamunkákat az alábbi technikai paramétereknek megfelelően kell leadni:

az elbíráláshoz kizárólag JPEG formátumban, 1920 x 907 pixel (72 dpi) felbontásban, RGB színmódban kell feltölteni.

  • A zsűri által a kiállításra beválasztott pályaműveket óriásplakát (504 x 238 cm) formátumban állítjuk ki. Ennek érdekében rendelkezésre kell állnia a pályamű nyomdai fájljának: 504 mm x 238 mm méretben, TIFF vagy Illustrator EPS formátumban, 300-600 dpi felbontásban, CMYK állományban. A pályamű nyomdai fájlját a zsűri döntése alapján kérjük a pályázóktól a későbbiekben.

Letölthető dokumentumok

21_ARC_Palyazati_kiiras

A pályázatok leadási határideje: 2021. július 27. 12:00.

Jelentkezés

A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. Egy pályázó maximum 10 pályamunkával nevezhet. Az érvényes pályázat feltétele a jelen weboldalon való pályázói regisztráció, a pályázati anyag megfelelő formátumban való feltöltése, és a pályázati feltételek elfogadása.