palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sensing the City – pályázat köztéri művészeti intervenciók megvalósítására

A Placcc Fesztivál Art & Nature programjának első lépéseként 2021 augusztus végén – szeptember elején egy performatív szimpózium megrendezésére vállalkozik Sensing the City címen, amelyre köztéri művészeti mikro-intervenciók nevezését várja művészet és környezet / környezettudatosság / környezeti fenntarthatóság kapcsolatának témájában.

A performatív szimpózium moderált tematikus beszélgetések sorozata, ahol a meghívott szakemberek és művészek eszmecseréi nem egy konferenciateremben, hanem a városban zajlanak, továbbá szervesen összekapcsolódnak releváns köztéri művészeti alkotások megtekintésével – így a műélvezet és a szakmai beszélgetés valójában egy egységet alkot és egymást erősíti.

A nyílt pályázati felhívásra, olyan kisformátumú köztéri művészeti projekteket várunk, amelyek segítik a városi térhez és ökoszisztémához való (újra)kapcsolódást, olyan hívószavakra és alapelvekre támaszkodva, mint az érzékszervi tapasztalás, környezettudatosság, interaktivitás, városi identitás, közös(ségi) térhasználat.

A nyílt pályázati felhívásra minden művészeti területről várunk jelentkezéseket (színház, tánc, cirkusz, zene, irodalom, képzőművészet, fényképészet, film, építészet).
Egyéni és kollektív művészeti akciók koncepciójával egyaránt lehet jelentkezni.
A jelentkező művészek a köztéri projektek megvalósításán túl vállalják, hogy résztvesznek a kapcsolódó moderált tematikus beszélgetésen.

 Az eseménysorozatban való közreműködés tiszteletdíja:

  • egyéni közreműködés esetén: 120.000 Ft / projekt,
  • csoportos közreműködés esetén: 200.000 Ft / projekt.

A szervezők a tiszteletdíjon felül az anyagköltség és produkciós költségek fedezését nem vállalják, de adott esetben segítenek anyagszponzorációs támogatás biztosításával (ez irányú igényt kérjük a pályázati anyagban jelezni).
Továbbá a fesztivál vállalja a választott (köztéri vagy egyéb) helyszín használatának engedélyeztetését, a művésszel való egyeztetés alapján.

A jelentkezés módja:

A jelentkezéseket a placcc.organiser@gmail.com email címre várjuk a következő anyagok megküldésével:

  • max. 3000 karakter terjedelmű koncepció és projektleírás,
  • legalább 1, ideális esetleg 2-3 helyszínjavaslat,
  • szakmai önéletrajz és referencia / portfólió.

A pályázatokat elbírálja:

  • Bubla Éva, művész-aktivista, a Sensing the City program kurátora
  • az AU Workshop tagjai,
  • Nánay Fanni, a Placcc Fesztivál művészeti vezetője.

Pályázati jelentkezések beadásának határideje: 2021. július 26.
A pályázatok elbírálásának határideje: 2021. július 30.
Eseménysorozat tervezett idővalluma: 2021. augusztus 27. – szeptember 7.