palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Élmény! Minden tekintetben. fotópályázat

mupaA Művészetek Palotája fotópályázatot hirdet Élmény! Minden tekintetben. címmel. A pályázat célja, hogy a résztvevők a művészi alkotás és befogadás élményét a fotográfia eszközeivel megörökítsék és megosszák a képek nézőivel.

A Művészetek Palotája színpadai helyet adnak a komolyzenének, operának, jazznek, világzenének, táncnak, könnyűzenének. Közönségterei otthont nyújtanak gyermekfoglalkozásoknak, családi és ifjúsági programoknak, kamaratárlatoknak. A felsorolt műfajokra rímelő érzések, élmények fotográfiai megjelenítését nem szükségszerű a Művészetek Palotájában elkészíteni. Nem a helyszín, hanem az élmény a lényeg!

A pályamunkák a fotográfiai műfajok széles skáláján mozoghatnak az alábbi kategóriák szerint:

 1. A felidézett élmény (a művészi alkotás és befogadás élménye)
 2. Kreatív (a művészi alkotás eszközeit, körülményeit megjelenítő csendélet, absztrakt, hangulatkép)
 3. A Művészetek Palotája épülete (külső, belső, valamint a szűkebb és tágabb környezete)

A Művészetek Palotája épületében történő fotózáshoz pályázati azonosító szükséges, melyet minden regisztrált résztvevő a helyszínen az Információs Pultban igényelhet. A Müpa épületében 2010. január 1. és 2010. február 19. között készíthetők fotók a közönségforgalmi területeken, az ott zajló eseményeken. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, a Fesztivál Színházban és a Ludwig Múzeumban csak a Művészetek Palotája és a Ludwig Múzeum által előzetesen megadott időpontokban készíthetők épületfotók. A Művészetek Palotája előcsarnokaiban, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban, illetve a Ludwig Múzeumban történő fotózási lehetőség időpontjáról és feltételeiről a HÍREK menüpontból informálódhatnak.
Az előadásokra a kiíró nem tud fotózási lehetőséget adni.

A pályázat beküldési határideje: 2010. február 17.

A Müpa épületében 2010. január 1. és 2010. február 16. között van fotózási lehetőség.

Ünnepélyes díjátadás és a pályaművekből rendezett kiállítás megnyitója: 2010. március 14-én, a Művészetek Palotája megnyitásának 5. évfordulóján

A pályázat fotóművészeti szakmai támogatója a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház. Szakértő: Kincses Károly fotómuzeológus.

Technikai és egyéb feltételek
A pályázati anyagok beadása digitális formában regisztrációt követően lehetséges.
Beadás (feltöltés) kezdete: 2010. január 20. 0 óra
Beadási (feltöltési) határidő: 2010. február 17., 24 óra
A zsűrizés (zárt, online közvetítéssel) időpontja: 2010. február 24.
Helyszín: www.fotoklikk.hu

A pályaművek kizárólag digitális formában, a megadott szerverre történő feltöltés útján adhatók be, az oldalon történt pályázati regisztráció után.

Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat. Egy pályázó 10 egyedi képet, illetve 5 db, egyenként tíz képből álló sorozatot adhat be kategóriánként. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként, ha mégis, az a kép vagy sorozat kizárását vonja maga után!

A pályaműveket zsűri értékeli.

A zsűri kategóriánként egy I., egy II., egy III. díjat adhat ki. A zsűrinek joga van sorozatból kiemelkedő képet egyedi kategóriába áttenni és díjat nem kiadni.

Díjak:

 • I. díj: 100.000 Ft készpénz és 100 000 Ft értékű jegyvásárlási lehetőség a Müpa saját szervezésű programjaira a 2010/2011-es évadban
 • II. díj: 75.000 Ft készpénz és 75 000 Ft értékű jegyvásárlási lehetőség a Müpa saját szervezésű programjaira a 2010/2011-es évadban
 • III. díj: 50.000 Ft készpénz és 50 000 Ft értékű jegyvásárlási lehetőség a Müpa saját szervezésű programjaira a 2010/2011-es évadban

Szerzői és személyiségi jogi feltételek:
Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a Művészetek Palotáját mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Pályázó a fotók pályázatra való elküldésével ingyenesen engedélyezi, hogy

 1. a Művészetek Palotája a fotókat kizárólag a pályázattal és az annak kapcsán rendezett kiállítással összefüggő promóciós és híradási célú publikációkban, kiadványokban és híradásokban közzé tegye (ide értve a www.mupa.hu és a www.maimano.hu weboldalakon, egyéb online felületeken, illetve a közönség számára banner formájában való hozzáférhetőséget is);
 2. hogy a pályázat zsűrizésével kapcsolatosan a fotók a www.fotoklikk.hu oldalon zárt formában, kizárólag a zsűri tagjai számára, online módon hozzáférhetőek legyenek;
 3. továbbá, hogy ezek a közvetítés után a fotoklikk pályázati archívumában is benne maradnak kis méretű nézőkép formájában, a zsűrizési adatokkal, pontszámokkal együtt;
 4. hogy a fotók a Művészetek Palotája megnyitásának 5. évfordulóján rendezett kiállítás keretében 2010. március 14. napjától 2010. április 14. napjáig a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek;
 5. hogy a Művészetek Palotája archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében a Művészetek Palotája jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön.

Arra, hogy a fentiektől eltérő célokra használja a Művészetek Palotája a fotókat, csak külön szerződés alapján jogosult.

A Művészetek Palotája a fotók esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve.

Fotózási feltételek a Művészetek Palotájában

A Művészetek Palotája közönségforgalmi területein a szükséges regisztráció és az azonosító megszerzése után – amennyiben az adott helyszíneken nincs rendezvény – délelőtt 10 és este 20 óra között van lehetőség fényképezni. Amennyiben rendezvények miatt az épület tovább nyitva marad, a fotózás is a rendezvény végéig lehetséges.

Január 1. és február 19. között az alábbi időpontokban és helyszíneken nem lehetséges a fotózás az épületben zajló rendezvényre illetve az előkészületi munkálatokra való tekintettel:

2010. január 7. 17.00 órától
2010. január 12.
2010. január 13. Üvegterem, Két terem
2010. január 14. Üvegterem
2010. január 23. Fesztivál Színház, Üvegterem
2010. január 25. Üvegterem, Kék terem, Előadóterem
2010. január 31. 18.00 órától Üvegterem
2010. február 1.
2010. február 3. Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, Üvegterem
2010. február 9. Üvegterem
2010. február 10. 15.00–20.00, Üvegterem
2010. február 13. Fesztivál Színház, Üvegterem

A pályázati anyagok formai és technikai követelményei:

Képfile technikai feltételei:
File-típus: JPEG, legmagasabb minőségben
Minimális méret: 2592 x 1944 pixel (5 M pixel)
Maximális méret: hosszabbik oldal 4000 pixel (az ennél nagyobb képeket a szerver feltöltés után konvertálja)
A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázó adatait nevezéskor az online regisztrációkor, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást a képek feltöltésekor adják meg. Kérjük a pályázókat, hogy minden egyes feltöltött fotó vagy sorozat mellé csatoljanak egy-egy rövid leírást, amely elmagyarázza, hogyan kapcsolódik a fotó a pályázati kiíráshoz és mire szeretnék vele felhívni a figyelmet.

A file-nevek nem tartalmazhatnak szóközt, alulvonást, egyéb speciális karaktert!

Pályázati anyag leadása interneten:
A pályázati anyagok fogadása egy központi szerveren történik, ahová a pályázók előzetes regisztráció után tölthetik fel file-jaikat. A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A megadott adatokat a Művészetek Palotája adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki.

A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

A szerver 2010. január 20-án 0 órától 2010. február 17-én 24 óráig fogad el feltöltéseket!

Az utolsó napokban a feltöltés lassulhat, ezért kérjük, lehetőség szerint minél hamarabb kezdjék meg a pályázati anyagok feltöltését!

A zsűrizés több fordulós, bizonyos szakaszokban nyilvános. A szakmai zsűri (már a pályázati idő alatt) online (zárt rendszerben, nem nyilvánosan) szűkíti a pályaművek számát. A nyilvános zsűrizés elé csak a formai feltételeknek, valamint a kategória tartalmának megfelelő, etikailag kifogásolhatatlan, előzsűrizett fotók kerülhetnek, amelyek közül a szakmai zsűri, 2010. február 24-én választja ki a nyertes, illetve a kiállításra szánt fotókat.

A zsűrizés folyamata csak online, a www.fotoklikk.hu címen követhető. Az online zsűrizés közvetítése a kiállításra kerülő képek kiválasztásával befejeződik. Az eredményhirdetésre a díjátadás napján, 2010. március 14-én, a Művészetek Palotájában kerül sor.

A nyertes képek, valamint a zsűri által kiválasztott, kiállításra szánt alkotások 2010. március 14 – április 14. között megtekinthetők a Művészetek Palotájában.

Közönségszavazás

Kiállításra kiválasztott képeket közönségszavazatra bocsátjuk.
A közönség több formában szavazhat: 2010. március 4. és április 10-én 24 óráig online, a KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS menüpontban leírtak szerint, 2010. március 14-től április 10-ig a kiállítás helyszínén szavazócédulák segítségével. A közönségdíjat a Művészetek Palotájában veheti át a nyertes, akit ennek pontos idejéről és módjáról a kiíró e-mailben értesít.

Pályázati naptár:
Regisztráció kezdete: 2009. december 20
Mupa fotózás: 2010. január 1. és 2010. február 16. között.
Beadás (feltöltés) kezdete: 2010. január 20. 0 óra
Beadási (feltöltési) határidő: 2010. február 17., 24 óra
A zsűrizés (zárt, online közvetítéssel) időpontja: 2010. február 24.
Közönségszavazás (on-line): 2010 március 4 – április 10. 24.00
Közönségszavazás (kiállításon): 2010. március 14- április 10-ig
Ünnepélyes díjátadás és kiállítás megnyitója:2010. március 14.

Bővebb információ: http://fotopalyazat.mupa.hu/

Forrás: http://fotopalyazat.mupa.hu/