palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Előkészítő intézkedés a sport területén pályázat

sportoló nemzet pályázatUtolsó alkalommal jelenik meg az Európai Bizottság „Előkészítő intézkedés a sport területén” nevű pályázata, amely a sportban meghozandó uniós intézkedések megszületését támogatja. A pályázatot a sportról szóló 2007-es Fehér Könyvben és a 2011-es „A sport európai dimenziójának fejlesztése” című Közleményben lefektetett prioritásoknak megfelelően írják ki, immáron harmadjára.

Az Európai Bizottság e felhívással is segíteni szeretné az uniós sport keretprogram megszületését, hiszen köztudottan nem dőlt még el, hogy az elkövetkezendő időszakban létrejönnek-e közvetlenül sport témájú uniós pályázatok, avagy – miként eddig – ezután is csupán a meglévő programokon (pl. oktatás, ifjúság) belül lehet majd sportos projektekre pályázni.

A most megjelenő pályázat a közintézmények és a nonprofit szervezetek transznacionális – vagyis több ország közös részvételével megvalósuló – projektjeihez nyújt támogatást.

A kiírás a megfelelő hálózatok és helyes módszerek feltárását és tesztelését célozza 2 témakörben:

  • a) a sportban jelentkező erőszak és intolerancia megelőzése és az ellenük folytatott küzdelem;
  • b) az európai sport szervezettségének erősítését célzó innovatív megközelítések felkarolása.

A projekteknek 2011. december 1. és 2012. március 31. között kell elindulniuk, és legkésőbb 2013. június 30-ig kell befejeződniük.

A pályázat beadási határideje 2011. július 29.

A beadással kapcsolatos további részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2011:131:0016:0017:HU:PDF

„Előkészítő intézkedés a sport területén” címmel korábban 2009-ben és 2010-ben jelentetett meg az Európai Bizottság pályázatokat. Ezekben az években a nyertesek között számos magyar résztvevőt is találhattunk. Sport szempontból az eddigi pályázatok határozottan sikeresen zárultak, s ez a sport uniós jövője szempontjából kimondottan pozitív jel.

Forrás: http://www.sportolonemzet.hu/