palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Első binga design pályázat!

A Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökség csapata pályázatot hirdet fiatal és ambiciózus grafikusok számára! Rosszul vagy a Magyar internetet elárasztó, gyomorforgatóan ronda weblapoktól? Nem bírod elviselni, hogy a telefonodon használhatatlan user interface  ekkel találkozol? Szakmai  kihívásokat  keresel,  és  még  egy  új  digitális  rajztáblára  (sőt,  esetleg  új  munkára, vagy gyakornoki helyre) vágysz?

HA A FENTIEKRE IGENNEL FELELTÉL, AKKOR JÓ HELYEN JÁRSZ! MIT KELL TENNED?

A pályázat feladata, egy korrupcióellenes szervezet teljes grafikai arculatának elkészítése: logó, névjegy, honlap nyitóoldal, prezentációs sablon formájában.

Logó:

Az   arculattal  kapcsolatban  bátran  eresszétek  szabadra  a  fantáziátokat,  a  minőségi  munka mellett a kreativitást is díjazzuk. A stílusra vonatkozóan nincsen semmilyen megkötés,  minden szabad az alábbi kommunikációs célok és paraméterek betartásával.

Nagyon rövid specifikáció:

A Korrupcióellenes Intézet  célja a korrupc ió elleni harc. A különböző arculati elemek mind ezt fejezzék ki! Honlapjuk elsődleges célja a figyelemfelhívás, hírek szolgáltatása, a   közvélemény    megszólítása    és  lehetőség    megteremtése     az  emberekkel     való kapcsolaton keresztül a korrupcióellenes harcra.

Névjegy:

Kétoldalas, 9×5 cm méretben készítsd el! Tartalmazza a logót, az intézmény megnevezését, egy munkatárs nevét, pozícióját, email címét, telefonszámát.

 Honlap:

A  megtervezendő  honlap kövesse a legújabb internetes trendeket, legyen ergonomikus,  UI és UX szempontból minél professzionálisabban kidolgozott.

A nyitóoldalon helyezd el a következő elemeket:

 • Fő cikk/hír kivonat,
 • Kisebb cikkek alatta – ezek közül egy video
 • Fórum és komment lehetőség
 •  Egy reklámbanner
 •  A menüben öt menüpont: intézmény, programjaink, hírek, fórum, tagoknak
 •  Bejelentkezés és regisztráció
 •  Közösségi média gombok, facebook like box
 •  Hírlevél feliratkozásra felszólító szöveg / feliratkozó mezzo
 •  Keresés a cikkek között
 •  Közelgő események
 •   “Korrupció bejelentést teszek” gomb.

Prezentáció sablon:

Az arculat stílusában elkészített prezentációs sablon, formátum megkötése nélkül. Célja, hogy egy-egy   prezentáció   alkalmával   ne   csak   figyelemfelkeltő   legyen,   de   segítse   a   világos kommunikációt is. A használni kívánt platform rátok van bízva, lehet hagyományos ppt is, egy ütős háttérrel, de lehet akár animált flash is!

BEADÁS

Az  elkészült  grafikai  munkákat  egyben  kérjük  beküldeni,  lehetőleg  egy  zip  fájlban  csomagolva.   A fájlformátumokra nincs konkrét megkötés, bármely általános használatban lévő formátumban elfogadjuk a nevezéseket (jpg, png, pdf, psd, stb.), a lényeg a stílus és a minőség!

A beadási határidő: 2012. július 13. 12:00.

A nevezéseket az info@binga.hu címre várjuk, az email tárgy mezőjében tüntessétek fel, hogy “design pályázat”!

A beküldési határidő túllépése a pályázaton való részvételre nézve kizáró ok. De! …érdekes portfóliókat a pályázattól függetlenül folyamatosan várunk.

HOGYAN DÖNTÜNK A PÁLYÁZÓK KÖZÖTT?

A pályázat elbírálásakor az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

 • a design feleljen meg a kor szellemének, legyen modern, a téma által adott kereteken belül
 • az   egyes   elemek   kivitelezhetőek   legyenek   a   saját   felületükön.   (a   logo   nézzen   ki   jól nyomtatásban is, a webdesign csak valóban lekódolható elemeket tartalmazzon, stb)
 • általános design elvek használata (színkezelés, tipográfia, térközök, stb), rendezettség.
 • az elkészített munkák tálalásának, prezentálásának módja.

A beküldött pályamunkák közül a Binga Kreatív Kommunikációs Ügynökség munkatársaiból álló szakmai zsűri dönt a helyezések kiosztásáról. A Binga fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot eredményhirdetés nélkül lezárja, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a beérkezett munkák közül egyik sem felel meg az elvárt kritériumoknak.

KI PÁLYÁZHAT?

A pályázaton részt vehet bármely Dél-alföldi régióhoz kötődő* természetes jogi személy. Korhatár, nevezési díj nincsen! A pályázatunk egyfordulós. A résztvevők a pályázat beküldésével vállalják, hogy a beküldött anyag saját munka, és más védelem alatt álló alkotásokat nem használnak fel hozzá.

A NYEREMÉNY:

A  győztes  nyereménye  egy  professzionális  digitális  rajztábla,  valamint    egy ellenállhatatlan Bingás ajándékcsomag, és természetesen a dicsőség! A győztes és a kiválasztott résztvevők  lehetőséget kapnak  gyakornoki programunkon való részvételre, adott esetben akár a megnyílt grafikusi pozícióink betöltésére is. Ha szívesen megismernéd a Binga csapatot, látogass el a Facebook oldalunkra illetve honlapunkra!

* Dél-alföldi régióban élő, tanuló, dolgozó, ingázó. Ha bizonytalan vagy írj és válaszolunk!