palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Emberi Jogi Rövidfilmverseny pályázat diákoknak

Mit jelentenek az emberi jogok számodra, valamint a jövőd és a közös jövőnk szempontjából? Hogyan állsz ki az emberi jogokért? Hogyan támogathatjuk azokat az embereket, akiknek el kellett menekülniük otthonaikból és, akiknek megsértették emberi jogait? A Nyilatkozat melyik cikke volt hatással az életedre? Miért annyira fontos az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata? Az idei verseny témája: 75 évesek az emberi jogok. Melyik cikkről tudnál mesélni/készíteni egy rövidfilmet?

A this human world (thw) nemzetközi emberi jogi filmfesztivál a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS Vienna), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) ausztriai irodája és Bécs városának európai és nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető irodájának támogatásával, valamint a cseh, a lengyel, a magyar, az osztrák, a szlovák, a szlovén és a török iskolákkal együttműködésben hirdette meg a 2023-as emberi jogi rövidfilmversenyt. Az elmúlt években a konfliktusok sokasága megmutatta, hogy határokon, ágazatokon és nemzedékeken átnyúló együttműködésre van szükség ahhoz, hogy szembenézzünk a kihívásokkal.

75 évesek az emberi jogok
Mit jelentenek az emberi jogok számodra, valamint a jövőd és a közös jövőnk szempontjából?
Hogyan állsz ki az emberi jogokért?
Hogyan támogathatjuk azokat az embereket, akiknek el kellett menekülniük otthonaikból és, akiknek megsértették emberi jogait?
A Nyilatkozat melyik cikke volt hatással az életedre?
Miért annyira fontos az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata?
Melyik cikkről tudnál mesélni/készíteni egy rövidfilmet?

A 2023-as Emberi Jogi Rövidfilmversenyre minden 10 és 20 éves kor közötti diák nevezhet egyedül vagy iskolai osztályával közösen olyan rövidfilmekkel, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek.

Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának szövege ITT érhető el.

A filmeket a diákok önállóan vagy osztályként is benevezhetik. A rövidfilmek hossza legfeljebb 3 perc lehet. A filmek bármilyen az iskola által biztosított és / vagy a diákok számára rendelkezésre álló eszközzel elkészíthetők és szerkeszthetők. A professzionális videokameráktól kezdve a mobiltelefonok kameráin át bármilyen digitális eszköz használható és a film bármilyen műfajban készülhet.

A versenyre nevezni 2023. szeptember 12-ig a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címen keresztül lehet.

A regisztrációnak tartalmaznia kell:

  • Az iskola nevét és címét
  • Az iskolai kapcsolattartó személy (tanár) nevét és elérhetőségét
  • A film elkészítésében részt vevő diákok korát és számát
  • A diákok és a kiskorúak törvényes képviselői, a gyermekük által készített film benevezésével beleegyeznek abba, hogy a díjátadó ünnepségen készített fénykép és videofelvétel (a nyertesekről készült fényképek, interjúk a résztvevőkkel) megjelenhessen a médiában és a verseny szervezésében közreműködő szervezetek (UNIS, UNHCR, Bécs városa, THIS HUMAN WORLD) honlapjain, valamint közösségi médiafelületein.
  • Kérjük, hogy a kommunikáció angol vagy német nyelven történjen.

A filmeket 2023. november 10-ig kell megküldeni a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címre.

A részletes versenyfelhívás elérhető:
angolul: https://unis.unvienna.org/unis/en/topics/related/2023/thw.html és
magyarul: https://unis.unvienna.org/unis/hu/topics/related/2023/thw.html.

A versenyre 2023. szeptember 12-ig lehet jelentkezni, de a műveket elég 2023. november 10-ig elküldeni.