palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Én és a Metropoly kisfilm pályázat

Metropoly pályázatNeked mit jelent Budapesten vagy környékén élni, dolgozni és szórakozni? Miért szereted a helyet, ahol laksz, a helyet, ahol dolgozol és a helyet, ahol szabad vagy? Milyen a TE NagyVárosÉrzésed? Filmpályázatunkban most megmutathatod!

A Futurbia program 2007 tavaszán indult azzal a céllal, hogy a Budapesten élők és dolgozók, azaz a városhasználók bevonásával készüljön el a Főváros hosszú távú fejlesztési stratégiája. Most ősszel újraindítjuk a „FUTURBIA 2010 – Urbanisztikai Hetek” programot, hogy újra kezdődjön párbeszéd a fontos helyi közügyekről, és arról a Budapestről, amelyben 20 év múlva élni szeretnénk.

Kiíró: Studio Metropolitana NKft.
Határidő: 2010.10.15.

A Studio Metropolitana Nkft. a Katlan Csoport Kulturális Egyesülettel együttműködve kisfilm pályázatot ír ki ’Én és a Metropoly’ címmel.
Budapest már most több, mint amennyit gondolunk róla. Budapest már most tovább tart, mint azt a helységnévtábla mutatja. Budapest felnőtt, Budapest metropolisszá vált. És vele együtt mi is változunk és növünk fel. De mindenkinek mégis mást jelent a metropolisz-érzés, mást jelent, mást ad Budapest 3,5 milliós vonzáskörzete, a metropolisz térség. A metropolizálódásra, városi régióvá válásra külföldön számtalan példa van, Budapest az elmúlt 20 évben lépett e pályára. Új helyzet van, újra helyzet van.

Neked mit jelent Budapesten vagy környékén élni, mit jelent Budapesten vagy környékén dolgozni, és mit jelent Budapesten vagy környékén szórakozni?
Neked mit jelent része lenni a Budapest Metropolisz térségnek? Miért szereted a helyet, ahol laksz, a helyet, ahol dolgozol és a helyet, ahol szabad vagy? Milyen a TE NagyVárosÉrzésed?

Filmpályázatunkban most megmutathatod!

Pályázati feltételek

  • A kisfilm időtartama legalább 1 perc, legfeljebb 5 perc lehet.
  • A felvétel bármilyen technikával készülhet (hd kamera, videókamera, vagy mobiltelefon,stb.)
  • Lehetséges fileformátumok: avi, flv, mpeg, mov, wmv maximum 300 MB-os, 720 pixel széles lehet.
  • A pályázónak a www.futurbia.indavideo.hu oldalon keresztül kell feltöltenie a kisfilmet, metropoly címkével ellátva, vagy postai úton dvd-n a Studio Metropolitana Nkft. címére elküldeni (1075 Budapest, Károly körút 11.) 2010. október 15.-ig (utolsó postára adás napja, október 13.).
  • Egy pályázó csak egy kisfilmmel pályázhat.

A pályázatok elbírálása
A kisfilmeket szakmai zsűri bírálja el – Iványi Marcell filmrendező és Erdély Mátyás operatőr, illetve a Studio Metropolitana részéről, Asbót Kristóf TV‐rendező, arculattervező.

Az első díj 300.000 Ft, a második 200.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft.

A díjátadásra december 5–én kerül sor (a pontos címről később tájékoztatunk).
A versenyben lévő filmeket október 20-án, a Studio Metropolitana szakmai rendezvényén, a Futurbia 2010 keretében mutatjuk be a Vörösmarty téri üvegpalotában.

Szerzői és szomszédos jogok
Tudomásul veszed, hogy szerzői jogdíj a pályázaton résztvevő filmjeiddel kapcsolatban nem illet meg, és anyagi igényt utólag sem támaszthatsz. Kijelented, hogy rendelkezel a filmeken megjelenő személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával, illetve a felhasznált zenék nem esnek szerzői jogi védelem alá. Tudomásul veszed továbbá, amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a filmmel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében Te vállalod. A zsűri esetleges kérésére az eredeti file-t vagy filmet be kell mutatnod. A szakmai zsűri tagjai és hozzátartozóik, valamint a Studio Metropolitana Nkft. és a
Katlan Csoport munkatársai és hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot. Tudomásul veszed, hogy amennyiben bármilyen szabálytalanság elkövetése a szakmai zsűri tudomására kerül, az azonnali kizárás jogával jár. Valamint az indavideó-ra való feltöltéssel elfogadod az indavideó Általános felhasználási feltételeit.
A Studio Metropolitana a filmeket nem fogja kereskedelmi célokra használni, de szakmai célokra felhasználhatja. A pályázattal kapcsolatos további részletek a www.futurbia.hu oldalon olvashatók szeptember 6-tól, illetve a facebookon is keresd a Futurbiat!

Bővebben: http://metropoly.hu

E-mail: futurbia@studmet.hu
Tel: + 36 1 411 0976

Letölthető dokumentum

pályázati felhívás

Forrás: http://futurbia.work.webdream.hu/hu/