palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Színpad-kép fotó- és filmpályázat

Kompánia pályázatA Kompánia Színházi Társulat a MEZEI MÁRIA KULTURÁLIS EMLÉKHÉT 2010 keretein belül bárki számára nyitott fotó-és-film pályázatot hirdet, melynek címe: Színpad-kép.  Frissített változat!!!!!


„Művészetünk arra tanít, hogy nyitottan fogadjuk be a mindennapi élet előadásait, melyekben egyformán vagyunk színészek és nézők, s elmosódik a színpad meg a zsöllye közti határ. Valamennyien művészek vagyunk: a színház arra tanít, hogy meglássuk azt, ami nyilvánvaló, de már annyira hozzászoktunk, hogy észre sem vesszük. A megszokott láthatatlanná válik, és épp azért hozunk létre előadásokat, hogy megvilágítsuk mindennapi életünk színpadát.”  Augusto Boal

„Álarcok s a sokasodó évek ráncai mögött fejlődik a színész igazi arca: személyes üzenetének hordozója. E titkos arc felmutatása az igazi cél. Boldog a színész, akinek belső arca hasonlít az álarcokhoz, amiket ráakasztanak. Boldogtalan a mindenkori táncoskomikus, aki Hamletnek hiszi magát.” Mezei Mária

Pályázatunk célja, hogy olyan műalkotások szülessenek, melyek a színházat, mint fogalmat és jelenséget vizsgálják az egyén és környezete viszonyában. A képi megvalósítás tárgya lehet a szűk értelemben vett színház, de lehet bármely valós vagy fiktív esemény, abszurd történet, izgalmas pillanat, kritikus gondolat mely a szerepekre és viszonyokra fókuszál.  Színházi jelek új kontextusba helyezése és vizuális megfogalmazása.

Szívesen látunk minden kreatív munkát, műfaji (pl.: pillanatkép, megrendezett kép, előadás kép, kollázs és montázs, kép sorozat, kép pár, dokumentum film, animációs film, játékfilm) megkötés nélkül*.

A fotópályázatot elbírálja:

Mészáros László – a zsűri elnöke, professzionális fotográfus (www.meszaroslaszlo.com)

Koncz Zsuzsa – fotóriporter, a Színház c. folyóirat képszerkesztője

Lukács Máté – MOME fotó tanszak hallgatója, FFS tag

Minden pályamű írásos értékelésben részesül, felkerül a Mezei Mária Kulturális Emlékhét 2010 blogjára valamint a díjnyertes alkotásokat az emlékhét keretén belül kiállítjuk. A legjobbnak ítélt pályamunka díja egy antik fényképezőgép, ezen kívül értékes könyv és újság előfizetéssel jutalmazzuk az egyéb helyezetteket.

A filmpályázatot elbírálja:

Dobrás Márton – a zsűri elnöke, senior operatőr, H.S.C. tag

Nagy Gergely – MOME videó/animáció szak diplomása

Vickó Tibor- dokumentumfilm rendező

Minden pályamű írásos értékelésben részesül, felkerül a Mezei Mária Kulturális Emlékhét 2010 blogjára valamint a díjnyertes alkotásokat az emlékhét ünnepélyes megnyitójának keretén belül levetítjük. Fődíjként egy HD digitális kamera kerül átadásra, ezen kívül további újság előfizetések nyerhetőek.

Aktuális információk:

www.kompaniastudio.eu
www. mezeimaria.blog.hu

LEADÁSI (BEÉRKEZÉSI) HATÁRIDŐ: 2010. OKTÓBER.6. 24:00!

*Összesen 15 darab nyomtatott és/vagy digitális fénykép küldhető be. Egy pályázó 1 filmmel indulhat (részalkotóként korlátlan pályázatban szerepelhet), mely maximális hossza 20 perc.

A pályamunkákat az alábbi címre kérjük eljuttatni:

Posta: Lukács Máté, Budakeszi, Széchenyi utca, 151, 2092

E-mail: lukacsmate.foto@gmail.com

Telefon: 00 36 20 3327399

A borítékon, illetve a levél tárgyában jelezzék, Mezei Mária Kulturális Emlékhét fotó vagy film.