palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ENTER 6-felhívás zenei és vizuális alkotások létrehozására

mehkasulaAz elektronikus zene térhódításával egyre többen ültek le a számítógép elé, hogy zenét szerezzenek, illetve szólaltassanak meg. A létrejött zenemű olykor nehezen előadható, és ez az előadásmód inkább csak a meglévő hangzásformulák élőben történő rendszerbekapcsolásáról szól.
Ez az általunk tervezett 6. ENTER fesztivál, amely október 17-én kerül megrendezésre, a „LIVE ACT”-eken kívül az élőben nehezen előadható számítógépes zenék bemutatását hivatott felvállalni. Az alkotók színpadi szereplése ezekben az esetekben nem túl látványos, ezért kívánjuk a fellépésüket külső elemekkel színesíteni.

Pályázati felhívás-Vizuális ENTER Fesztivál

Számítógép segítségével létrehozott vizuális alkotásokat várunk, melyek lehetnek álló, illetve mozgó képek, önálló hanggal is rendelkező művek, vagy csupán látványként megjelenő animációk, illetve videók.
A pályaműveket CD (állókép esetében), DVD (mozgókép) várjuk, amelyeken kérjük feltüntetni az alkotó nevét, a mű címét, méretét, illetve mozgókép esetén időtartamát.
Minden ettől eltérő méretű és technikával készült alkotás is bemutatásra kerülhet, ha az alkotó biztosítja a bemutatáshoz a feltételeket.

Zenei ENTER Fesztivál
Elektronikus illetve számítógépes zeneműveket várunk CD-n a zsűrizéshez.
A fellépéshez szükséges technikai eszközöket mindenki hozza magával.
(a megszólaláshoz alapokat biztosítunk)

Az egyesület a szállítási költségeket finanszírozni tudja, a díjazás a PANKKK és a SZMJV Önkormányzata támogatja, vásárlási utalványok formájában, amit a Rockport Hangszerház , a saját és a partnereik katalógusából fellelhető hangszerekre, illetve hang technikai eszközökre igény szerint biztosít.
I. díj 100.000 Ft,
II. díj 60.000 Ft,
III. díj 40.000 F
t

Az idei zsűri tagjai:

  • Kovács Balázs elektronikus zenész, szakíró, Pte-MK Mediális Művészetek Intézete munkatársa, Periszkóp Rádió (Pécs) alapítója, a Moire elnöke.
  • Deme Dávid elektronikus zenész, egyesületünk tagja, rezidens a Mono klubban a Lick the Click! trio tagjaként, szerkeszti a ikz.hu és a mimimalmusic.hu oldalakat. Az „elektronikus kütyük” szakértője.
  • Kopasz Tamás elektroakusztikus zenész, a Finearts Music tagja, képzőművész, a MU színházban elektronikus estek szervezője. A stockhauseni iskola posztmodern követője.
  • Fodor Attila elektronikus zenész (Fine Cut Bodies), a Chi-recordings feje és motorja. A lemezlovasságról egyre inkább a produceri munkák és live-act forma felé mozduló művész szerkeszti Kvark Depo című műsorát az MR2-n, és társszerkeszti az Ablak-A-Dubrát a Tilos Rádión.

Jelentkezési határidő: 2009. szeptember 21.

Letölthető jelentkezési lap

A jelentkezéseket és a pályaműveket az info@mehkasaula.hu -ra várjuk, ill. a
MAKE 8000 SZFVÁR, ÉPÍTŐMUNKÁS U. 12. címre.
A beérkező legjobb alkotásoknak a rendezvény keretein belül teret biztosítunk.

Forrás: http://www.mehkasaula.hu/